Directions
Tiramisu reteta simpla
Tiramisu este ușor de făcut, nu se coace și este fabulos de gustos. Reteta de tiramisu este o rețetă tradițională italiană. Aici aveti o reteta de tiramisu preparata in adevăratul mod italian și este mai ușor decât alte metode folosite.
Ingrediente
- 3 ouă, gălbenușul și albusul separat
- 1/2 cană de zahăr
- 1/2 lingurita extract de vanilie
- 250 g mascarpone
- 300ml cafea espresso fierbinte – puternică
- 2 linguri de lichior de alegere
- 200g (24 – 30), piscoturi savoiardi
- Cacao, pentru praf
Instrucțiuni
- Bateti gălbenușurile și zahărul în mixerul timp de 12 minute sau până devine alb și gros.
- Adăugați vanilie și mascarpone, bateți până la combinare. Transferați amestecul într-un castron.
- Bateti albușurile de ou până se îngroasa.
- Adaugati 1/3 din amestecul de gălbenuș în albușurile de ou. Apoi amestecați treptat amestecul de gălbenuș rămas și amestecați până la combinare.
- Se amestecă cafeaua și lichiorul împreună. Cufundati rapid piscoturilei în interiorul unui vas patrat de 20cm
- Răspândiți peste jumătate de cremă, apoi se acopera cu un alt strat de piscoturi cufundate in cafea.
- Răspândiți cu restul de cremă.
- Se acoperă, se răcește timp de cel puțin 3 ore, de preferință peste noapte
- Se presara cacao deasupra cu ajutorul unei strecuratoare de ceai