Directions
Mancare de linte: beneficii si efecte secundare
Mancare de linte sanatoasa si gustoasa. Mancarea de linte conține cea mai mare cantitate de proteină provenită din orice plantă. Cantitatea de proteine găsită în linte este de până la 35%, care este comparabilă cu cea a cărnii roșii, a cărnii de pasăre, a peștelui și a produselor lactate. O sursă bună de fibre dietetice se gaseste in mancare de linte.
Alte componente nutritive găsite sunt: molibden, acid folic, triptofan, mangan, fier, fosfor, cupru, vitamina B1 și potasiu.
Mancarea de linte, de asemenea, contine fitochimicale si fenoli. Ambele substanțe chimice organice sunt cunoscute pentru ca ofera beneficii pentru sănătate, dar mecanismul care sta la baza muncii lor nu este încă bine stabilit. Adesea, lintea și carnea sunt comparate pentru eficacitatea lor și mulți oameni votează ca fiind cea mai bună sursă de proteine. Este adevărat că lintea nu conține toți aminoacizii, dar au mai puțin conținut de grăsimi în comparație cu carnea.
Beneficiile pentru sanatate din mancarea de linte
Lintea, cultivata încă de la apariția agriculturii timpurii, a făcut parte din dieta noastră de mult timp. Lintea oferă beneficii multiple pentru sănătate, inclusiv următoarele:
- Generarea muschilor
- Controleaza diabetul
- Imbunatateste diagestia
- Protejeaza inima
- Previne ateroscleroza
- Previne Cancerul
- Sursa buna de Acid Folic
- Gestioneaza greutatea
- Mentine sistemul nervos sanatos
- Continut ridicat de fier
- Activitate electrolitică este îmbunătățită
- Stimulează metabolismul
Efecte secundare a mancarii de linte
- Risc de pietre la rinichi
- Risc de boli renale
- Formarea gazului datorită fermentării