Ingredients
-
600gr aripi de curcan
-
900 gr pulpa de curcan
-
2 buc ceapa
-
3 buc Morcov
-
1/2 buc telina
-
2 capatani usturoi
-
boabe Piper
-
1 gr Sare
-
Directions
Racitura de curcan cunoscuta si ca piftia de curcan- este un aperitiv foarte apreciat de romani, cea mai buna racitura este de porc dar cea de pasare este mai fina si mai rafinata.
Nu este foarte greu sa facem o racitura, avem nevoie de carne cu os, cateva legume, usturoi, piper, sare si la nevoie putina gelatina.
Fierbeti carnea foarte bine, sa se desprinda singura de pe os.
Nu adaugati apa in timpul fierberii, va fierbe cate ore la foc mic.
Puteti verifica racitura, cateva linguri intr-o farfurioara pusa la rece ne va confirma daca supa se leaga sau nu.
Usturoiul pisat se pune in supa dupa ce se scot legumele si carnea. Zeama nu trebuie sa fie clocotita, lasati-o sa se raceasca cam la temperatura degetului. Carnea taiata marunt se aseaza in boluri, se pune supa strecurata si se lasa la rece in frigider pana a doua zi. Daca este mai rece afara o putem pune in camara sau pe balcon.
Steps
1
Done
|
Carnea se spala si se transeaza in bucati mai mici. Se pune la fiert intr-o oala de 6-7 litri in apa rece cu putina sare. In timpul fierberii se formeaza o spuma pe care o inlaturam cu o spumiera de mai multe ori. Cand nu se mai formeaza spuma adaugam legumele curatate, spalate si taiatein bucati mari. Putem pune acum si piperul boabe. |
2
Done
|
Se lasa la fiert la foc mic pana cand carnea sa desprinde cu usurinta de pe os. |
3
Done
|
Pregatim casronasele sau vasele in care vom pune racitura. Am pus cateva rondele de morcov si un fir de patrunjel verde ca decor si le-am acoperit cu putina zeama, lasate la rece se vor intari. Portionam carnea si zeama strecurata. |