Directions
Aluat placinta simplu
Aluat placinta dobrogeana. Aluat placinta cu branza dulce si stafide. Cea mai simpla reteta de aluat de placinta.
Ingrediente:
- 500 g faina
- 3 linguri ulei
- 1 lingurita sare
-
1 ceasca apa calda
Mod de preparare
Pentru aluatul de placinta se cerne faina pe masa de aluat. Se face loc la mijloc, se pune uleiul, sarea si o ceasca de apa calda. Se amesteca intai cu lingura, iar cand incepe aluatul sa se prinda, se framanta cu mana. Se face un aluat potrivit, mai mult moale, adaugand cate putina apa calda daca mai trebuie. Dupa ce a fost bine framantat si batut de masa, se lasa 10 minute la un loc cald, acoperit cu un servet tot cald. Se intinde apoi o foaie cu facaletul, se acopera cu un servet si se lasa sa stea un sfert de ora. Pe masa de bucatarie se pune o fata de masa curata, se presara faina, se pune foaia de aluat deasupra si cu multa rabdare se intinde de jur imprejur cu grija sa nu se rupa, pana ce marginile aluatului trec de marginea mesei, iar foaia s-a facut subtire ca o foita de tigara. Marginea ramasa groasa imprejur se rupe, iar restul se lasa sa se usuce cateva minute, apoi i se da intrebuintarea dorita.