Directions
Lasagna reteta
Lasagna prezentata este cea mai bună rețetă pentru lasagna în stil italian de casă. Echilibrul dintre straturile de brânză, fidea și sosul de casă este perfecțiunea!Aici gasiti cea mai gustoasa de lasagna.
Ingrediente:
- 500g de cârnați dulci italieni
- 500g carne de vită macră
- 1 ceapă albă mare tocată
- 5 catei de usturoi
- 1 roșie zdrobita
- 2 pasta de tomate
- 1 sos de roșii
- ½ ceasca de supa de pui
- 2 linguri de zahăr alb
- ½ ceasca de busuioc proaspat tocat
- 1 linguriță de semințe de fenicul
- 1 lingurita de oregano
- ½ lingurita de sare
- ¼ linguriță de piper negru
- 2 linguri de pătrunjel proaspăt tăiat
- 500g paste lasagna
- 800g de brânză de ricotta
- 1 ou mare
- ½ lingurita de sare
- ⅛ linguriță nucșoară măcinată
- 500g branza de mozzarella
- 220g parmezan ras
Mod de preparare:
- Într-o oală mare peste foc mediu, se adaugă cârnații și carnea de vită. Utilizați o lingură pentru a rupe carnea în bucăți mici. Adăugați ceapa și usturoiul și gătiți până când carnea este bine rumenită, amestecând constant. Se amestecă cu zahăr, busuioc proaspăt, fenicul, oregano, jumătate de linguriță de sare, piper și ¼ ceasca de patrunjel tocat. Se toarnă roșii zdrobite, pastă de tomate, sos de roșii și supa de pui. Se amestecă bine și se aduce la fiert. Reduceți temperatura și fierbeți timp de 1-4 ore, amestecând ocazional.
- Între timp, puneți pastele lasagna în fundul unei cratite. Turnati apă caldă de direct peste paste, asigurându-vă că pastele sunt complet scufundate în apă. Lăsați-le să se înmoaie timp de 30 de minute, apoi scurgeți apa.
- Într-un vas, combinați brânza de ricotta cu ou, 2 linguri de patrunjel, 1/2 linguriță de sare și nucșoară. Refrigerați până când sunteți gata să asamblați lasagna.
- Preîncălziți cuptorul la 190 de grade. Gresați ușor o tigaie adâncă.
- Pentru asamblarea lasagnei, răspândiți aproximativ 1 cană de sos de carne în partea inferioară a tavii preparate. Așezați 4 paste de lasagna în partea superioară. Răspândiți cu ⅓ amestecului de brânză ricotta. În partea de sus cu ¼ felii de brânză de mozzarella. Adaugati 1/2 linguri de sos de carne peste mozzarella, apoi stropiți cu ¼ cană de brânză parmezan. Repetați asezarea in straturi de două ori pentru a crea trei straturi complete. Pentru a termina, puneți un strat final de paste făcute cu o altă ceașcă de sos de carne pentru a acoperi pastele. Rerminati cu mozzarella rămasă și brânză de parmezan. Acoperiți ușor cu folie de aluminiu.
- Coaceți în cuptorul preîncălzit timp de 25 de minute. Îndepărtați folia și coaceți încă 25 de minute pentru a permite ca brânza să se înmoaie. Serviti cald.
Pofta buna!