Directions
Compot de cirese fara conservant
Compot de cirese pentru iarnă. Cum se face un compot de cirese fără praf conservant? Aici o sa aflati ce trebuie să faceti ca să se păstreze bine compotul de cirese pentru iarnă.
Ingrediente:
- 1 kg de cireșe
- 8 linguri de zahăr
- 1 litru de apă
- 40ml de rom
- 1 bucată de scoarță de scorțișoară
- 1 vârf de sare
- 3-5 bucăți de cuișoare
Mod de preparare:
- Spălați cireșele, le scoateti samburii și le umpleți în borcane pentru conservare
- Se amestecă apă cu cuișoare, scoarță de scorțișoară, sare și zahăr și se fierbe
- Scoateți cuișoarele și scoarța de scorțișoară, lăsați-le să se răcească putin
- Adăugați romul și turnați lichidul în borcane cu cireșele. Cireșele trebuie acoperite cu lichid
- Pentru păstrarea borcanelor pentru conservare se infileteaza capacele si se fierb într-o baie de apă în cuptor timp de aproximativ 30 de minute la 180 de grade. Bulele de aer cresc și scapă prin garnitura, se lasa să se răcească.