Peste la cuptor

Peste la cuptor simplu

Peste la cuptor pentru o cină simplă  cu pește. Treceți peste fileurile congelate și încercați această rețetă ușoară cu peste la cuptor. Puteți folosi orice pește alb: codul, salau,chefal etc. Pestele la cuptor se serveste cu cartofi copți subțiri cu verdeata. Aici gasiti o reteta simpla cu peste la cuptor.

Peste la cuptor
Peste la cuptor

Ingrediente     

  • 700g file de cod sau alte fileuri de pește alb.
  • 1 lingură de suc de lămâie proaspătă
  • 1 linguriță de maioneză
  • 2 cepe
  •  usturoi
  •  piper boabe
  • 2 linguri unt
  • 2 linguri de patrunjel proaspat tocat

Cum se face

Pasul 1

Preîncălziți cuptorul la 210 °.

Pasul 2

Puneți peștele într-o tava de copt. Se taie ceapa felii subţiri, se aşază pe fundul unei forme termorezistente împreună cu usturoiul tocat mărunt, suc de lamaie, boabe de piper, maioneza

Deasupra se aşază peştele, după care se introduce la cuptor, la foc potrivit, pentru aproximativ 60 de minute. La jumătatea duratei de preparare, peştele se întoarce şi se stropeşte din când în când cu sosul din tavă. Se presara cu patrunjel

Pasul 3

Ajustați timpul de coacere în funcție de grosimea peștelui.

Ingrediente:

Cum se face reteta:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *