Directions
Mancare de urzici si beneficiile ei
Mancare de urzici pentru sanatate. Mancarea de urzici conține un număr de substanțe chimice, cum ar fi serotonina, histamina și acetilcolina, dintre care unele pot fi foarte iritante. Aceste substanțe chimice provoacă iritarea la nivelul pielii și se găsesc la baza firelor fine de pe urzică. Reacția poate provoca durere, înroșire, umflare, mâncărime și amorțeală.
Beneficiile urzicii
În ciuda reputației sale pentru durere, urzica este folosită pentru a ajuta la o serie de afecțiuni. Studiile au arătat că urzica are capacități antioxidante, antimicrobiene, anti-ulcer, astringente și analgezice.
Urzicile sunt recomandate in urmatoarele afectiuni: afectiuni renale, ale prostatei si ale vezicii urinare; afectiuni circulatorii; efecte benefice in caz de varice, ulcer varicos sau hemoroizi; afectiuni gastrice, hepatice, intestinale; insuficienta secretorie gastrica, hepatica, pancreatica si intestinala; indigestii, enterita, diaree, dizinterie; ulcer duodenal, litiaza biliara si duodenala; tulburari gastrice datorita abuzului de tutun; retentie urinara, uremie, incontinenta urinara; insuficienta galactogena; hemoptizie, hemoragie interna si uterina, metroragie, menstre neregulate, vaginite, leucoree; retentie de apa in organism; ascita, reumatism, guta; obezitate, lombago, sciatica si alte nevralgii; amigdalite, pneumonii, bronsita; astm bronsic, alergii; rani, urticarie, psoriazis; alopecie, matreata, seboree; tumori; profilaxia cancerului.
Mancarea de urzici se mananca insotita de usturoi, hrean, mamaliga calda, ochiuri de oua sau preparate din carne pane.