Directions
Tort de morcovi gustos
Tort de morcovi. Tort de morcovi, un tort deosebit, pe placul nostru si al copiilor. Am incercat multe retete de tort de morcovi si aceasta este reteta mea preferata.
Ingrediente
- 4 ouă
- 1 1/4 cesti ulei vegetal
- 2 cani de zahăr alb
- 2 lingurite extract de vanilie
- 2 cesti de faina
- 2 lingurițe de bicarbonat de sodiu
- 2 lingurițe de praf de copt
- 1/2 linguriță de sare
- 2 lingurite de scorțișoară
- 3 cani de morcovi rasi
- 1 ceașcă de nuci tocate
- 1/2 cana unt, moale
- 250g de brânză moale
- 4 cani de zahăr pudra
- 1 linguriță extract de vanilie
Mod de preparare:
- Preîncălziți cuptorul la 175 grade C. Ungeți si puneti faina in tigaie
- Într-un castron mare, bateți împreună ouăle, ulei, zahăr alb și 2 lingurițe de vanilie.
- Se amestecă în făină, bicarbonat de sodiu, praf de copt, sare și scorțișoară. Se amestecă morcovii cu nucile. Se toarnă în tava.
- Coaceți în cuptorul preîncălzit timp de 40 până la 50 de minute sau până când o scobitoare inserată în centrul tortului iese curata. Se lasă să se răcească în tigaie timp de 10 minute, apoi se întoarce și se răcește complet. Pentru a face glazura: într-un bol mediu, combinați untul, brânza topită, zahărul pudra și 1 linguriță de vanilie. Bateți până când amestecul este neted și cremos. Se amestecă nucile tocate. Tortul se pune la frigider.
Pofta buna!