Directions
Snitel de vinete de post
Snitel de post si gustos. Un preparat de post deosebit de gustos, care se gateste usor, fara, intr-un timp foarte scurt. Aici gasiti reteta cu snitel de vinete, super hranitoare si gustoasa.
Ingrediente:
- 2 buc vinete
- sare neiodata
- 100g faina
- ½ lingurita bicarbonat de sodiu
- 1 lingurita sare neiodata
- ½ lingurita turmeric pudra
- ¼ lingurita piper proaspat macinat
- 1 lingurita cimbru
- usturoi
- 200ml apa
- ulei de masline
Mod de preparare:
- Am spalat vinetele foarte bine, le-am taiat in rondele, le-am masat foarte bine cu sare, le-am asezat intr-un vas acoperite cu apa si le-am lasat sa se hidrateze pentru 15 minute. Pentru ca toate bucatile de vinete sa stea acoperite cu apa, am asezat deasupra o farfurie.
- Am facut aluatul. Am amestecat faina cu mirodeniile, am adaugat apoi apa, am amestecat foarte bine cu telul. Trebuie sa obtinem un aluat putin mai gros decat cel de clatite. La final am adaugat bicarbonatul stins in putina zeama de lamaie si am lasat de o parte aproximativ 10 minute.
- Am strecurat vinetele si se inlaturata apa acumulata. Am dat apoi bucatile de vinete prin aluat, astfel incat sa fie acoperite foarte bine ambele parti si le-am pus la prajit in ulei de masline. Snitelele sunt gata atunci cand sunt moi la interior.
Pofta buna!