Directions
Ciorba de pui a la grec gustoasa
Ciorba a la grec este una dintre cele mai gustoase ciorbe. Ciorba de pui a la grec se poate face si din pui intreg, din maruntaie sau din carcase ramase de la dezosat, varfuri de aripi, gaturi si spinari. Aici gasiti o reteta simpla de ciorba de pui a la grec.
Ingrediente:
- 200g de pui
- 1 morcov mic, înjumătățit
- 1 țelină tulpină, înjumătățită
- mărar
- 1 ceapă, înjumătățită
- Sare Kosher
- 1 piept de pui dezosat, fără piele
- 1/3 cana orz
- 2 ouă mari
- 3 linguri de suc proaspăt de lămâie
Mod de preparare:
Într-o cratiță mare, combinați carne de pui cu 4 căni de apă, morcovul, țelina, mărarul, șoapta și 1/2 linguriță de sare. Se fierbe la foc mediu. Adăugați pieptul de pui, scadeti temperatura până fierbe și gatiți-o, întorcându-se ocazional, până se gateste, între 12 și 15 minute. Transferați pieptul de pui pe o farfurie. Îndepărtați morcovul, țelina, mararul și ceapa și aruncați-le. Ridicați temperatura. Se adaugă orzo-ul în bulion și se fierbe până se înmoaie, de la 6 la 8 minute. Între timp, tăiați puiul.Se bat ouăle cu sucul de lamaie într-un castron mediu. Atunci când orzo-ul este gătit, se leaga incet cu aproximativ 1/2 cană de bulion fierbinte în amestecul de ou. Se toarnă înapoi în cratiță și se gătește, amestecându-se ocazional, doar până când bulionul se fierbe, aproximativ 2 minute. Opriți focul, adăugați puiul tăiat și sezonați cu sare. Puneți supa în boluri și adaugati cu mărar.
Pofta buna!