0 0
Peste prajit

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Peste prajit

Cuisine:
    • 35min
    • Serves 4
    • Easy

    Directions

    Share

    Peste prajit cu pesmet

    Peste prajit in ulei se prepara usor si rapid. Pestele se prepara in multe feluri, ciorba de peste, peste la cuptor, dar am ales astazi sa va arat cea mai simpla metoda de a pregati pestele si anume peste prajit cu pesmet la cuptor sau la tigaie.

    Peste prajit
    Peste prajit

    Ingrediente:

    • Ulei vegetal, pentru prăjire
    • 700-900g de cod proaspăt
    • Sare si piper
    • 1/2 cană de făină
    • 2 ouă mari
    • 2 linguri de apă rece
    • 2 cesti de pesmet
    • 1/2 linguriță pulbere de muștar uscat
    • 1/4 linguriță de piper de cayenne,
    • lamaie tăiate și oțet pentru topping

    Mod de preparare:

     Se toarnă 2 centimetri de ulei vegetal într-o tigaie mare. Se pune tigaia mare  la foc mediu. Pentru a verifica dacă uleiul este suficient de fierbinte, aruncați un cub de 3 cm de pâine albă in ulei. Pâinea ar trebui să fie maro în număr de 40 de secunde. Tăiați codul în 4 porții, porțiuni de 200 până la 230 g și asezonați cu sare și piper. Așezați câteva linguri de făină într-o tigaie. Combinați oul și apa în celălalt recipient. Se condimentează pesmetul cu mustar și piper în al treilea vas. Inveliti peștele cu făină, apoi în ouă, apoi pe cel de pesmet. ușor se pune pestele în uleiul fierbinte și prăjiți 5 minute pe fiecare parte. Atunci când peștele este uniform auriu peste tot, îndepărtați și scurgeți uleiul.

    Pofta buna!

    Alina Retete

    Recipe Reviews

    There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
    Mancare de gutui
    previous
    Mancare de gutui
    next
    Ciorba de linte
    Mancare de gutui
    previous
    Mancare de gutui
    next
    Ciorba de linte

    Add Your Comment

    Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here