Racitura de porc limpede
Racitura de porc moldoveneasca. Racitura de porc sau piftia este nelipsita de pe masa românilor în ziua de Crăciun. Cea mai simpla racitura de porc.
Ingrediente:
- 700g picioare de porc
- 1 ceasca ceapa curatata, telina, etc
- 1 frunză de dafin
- 6 boabe de piper
- 2 catei de usturoi
- 1 lingura de sare
- 500g carne de porc macră
- 1/2 lingurita de maghiran
- sare și piper negru la gust
- 1 lingură de gelatină (dizolvată în 1/2 cană apă rece)
- Pentru Garnitură (opțional): oţet, hrean, lămâie, ciuperci (marinate)
Cum se face
- Clătiți picioarele porcilor și le uscați cu un prosop de hârtie.
- Într-o oală mare, puneți picioarele de porc și apă suficientă pentru a le acoperi. Adăugați legumele curatate, frunze de dafin, boabe de piper, usturoi și sare. Se fierbe si se îndepărteaza orice spumă.
- Adăugați carnea de porc,se reduce temperatura, acoperiți și fierbeți 1 1/2 până la 2 ore sau până când picioarele carnei cad de pe oase.
- Îndepărtați carnea din apă și indepartati-o de pe oase. Se strecoara zeama prin tifon și se pune într-o oală curată. Taiati morcovii si carnea in bucati mici.
- Puneti carnea și morcovii împreună in supa cu maghiran și usturoi zdrobit cu sare și piper, dacă doriți. Se fierbe și se adaugă gelatină dizolvată, amestecând până se încorporează bine.
- Se răcește ușor și se toarnă în forme, mici boluri. Refrigerați peste noapte.
- Se serveste cu garnitura de pătrunjel se poate servi cu oțet, hrean, lămâie și ciuperci marinate.
Pofta buna!
Ingrediente:
Cum se face reteta:
Leave a Reply