0 0
Zarzavat pentru iarna

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

4 kg rosii
1 kg ardei kapia
1 kg ardei galben
2 legaturi leustean
5 lingurite sare grunjoasa

Zarzavat pentru iarna

  • Easy

Ingredients

Directions

Share
zarzavat pentru iarna-vezi reteta
zarzavat pentru iarna-vezi reteta

Zarzavat pentru iarna cu rosii si ardei- numai bun de pus in ciorba

Zarzavat pentru iarna– preparat din rosii si ardei numai cu sare fara conservanti este foarte bun pentru ciorbe si supe. In perioada rece cand nu mai gasim legume proaspate din abundenta in camara noastra trebuie musai sa avem pe langa alte conserve ca Suc de rosii siZarzavat cu sare pentru ciorbe sau supe si borcane cu zarzavat pentru ciorbe. Ne vor fi de mare ajutor iarna cand in ciorba adaugam legumele.

Am preparat zarzavatul din rosii proaspete din gradina, am cumparat ardei gras galben si ardei kapia. Legumele taiate cubulete si feliute le-am amestecat cu sare mare grunjoasa, am adaugat leustean proaspat taiat si le-am pus in borcane sterilizate. Borcanele cu capac, infasurate in prosoape si puse intr-un vas larg au fost fierte in bain marie.

Lasam borcanele cu Zarzavat pentru iarna  sa se raceasca in apa in care au fiert apoi le asezam in camara.

zarzavat rosii si ardei-reteta
zarzavat rosii si ardei-reteta

Steps

1
Done

Alegem rosii sanatoase carnoase si coapte.
Taiem rosiile cubulete potrivite. Curatam ardeii si indepartam semintele.
Leusteanul spalat il taiem marunt.
Taiem ardeii feliute.

2
Done

Punem legumele intr-un vas in care le putem amesteca, adaugam sare mare grujoasa si lasam putin sa se intrpatrunda aromele si sa-si lase putina zeama cam 5 10 min.

3
Done

Pregatim intre timp o cratita larga in care vor firbe borcanele, pe fundul ei punem un prosop.
Umplem borcanele cu zarzavat si repartizam zeama care s-a lasat cu o lingura in toate borcanele.
Capsam borcanele si le punem infasurate in prosoape in cratita. Punem apa pana la aproape de gura borcanelor si lasam la foc mic. Lasam 40 min dupa ce incepe sa fiarba apa.

4
Done

Acoperim borcanele si le lasam sa se raceasca in apa in care au fiert apoi le asezam in camara.
Putem pune o aspirina la 1 kg de legume atunci cand punem sarea.
Fierte in bain marie si depozitate la rece vor tine toata iarna.
Sa aveti spor.

ChefGeorgeta

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Suc de rosii
next
Castraveti murati
previous
Suc de rosii
next
Castraveti murati

Add Your Comment

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here