Directions
Tort egiptean cu nuci
Tort egiptean preparat după reţeta originală este foarte savuros si gustos. Cum se face Tort Egiptean? Tort Egiptean reteta pas cu pas.
Ingrediente:
Pentru tort:
6 albusuri de ou
6 linguri de zahăr fin
1 ½ linguri de făină
150 g de alune
Pentru umplutura cu smântână:
6 gălbenușuri de ou
3 linguri de amidon de porumb
6 linguri de zahăr granulat
340 ml de lapte
1 linguriță extract de vanilie
170 g unt, moale
Pentru umplutura de caramel:
200 g de zahăr granulat
220 ml smantana
130 g alune măcinate
Pentru garnitură:
2-3 linguri de alunele de pământ
pudră de cacao neîndulcită
Mod de preparare:
Pentru a face tortul:
- Preîncălziți cuptorul la 170 grade Celsius.
- Umpliți puțin partea de jos a tavei cu unt sii introduceți hârtie de copt. Tăiați încă două cercuri de hârtie de copt de aceeași mărime. Veți avea nevoie de trei prăjituri care vor fi făcute și coapte separat, unul după altul. Pentru fiecare tort veți avea nevoie de 2 albușuri de ouă, 2 linguri de zahăr, 1/2 lingură de făină și 50 g de alune măcinate.
- Bateti cele 2 albușuri de ou până se îngroasa. Adăugați încet 2 linguri de zahăr și continuați să bateți până când nu mai puteți simți zahărul. Se presară ½ lingură de făină și 50 g de alune deasupra și se pliază cu grijă folosind o spatulă din cauciuc.
- Răspândiți acest amestec în mod egal pe baza pregătită și coaceți timp de aproximativ 20 până la 25 de minute sau până se ingalbeneste.
- Între timp preparați amestecul pentru cel de-al doilea tort, coaceți-l și în timp ce se află în cuptor, pregătiți amestecul pentru cel de-al treilea tort și apoi coaceți-l și pe el. Lăsați toate cele trei prăjituri să se răcească pe suporturile de inox.
Pentru a face umplutura cu unt:
-
Într-un vas mic se amestecă gălbenușurile de ou și amidonul de porumb. Adăugați încetul cu încetul zahărul și laptele, în timp ce amestecați tot timpul. Se lasa la fiert la o flacără mica timp de aproximativ 6 minute, amestecând foarte des pentru a preveni prinderea. Se bate continuu în ultimele 2 minute. Se lasă deoparte și se amestecă extractul de vanilie. Plasați o bucată de folie de plastic pe partea superioară pentru a preveni formarea unei coaje și lăsați-o să se răcească complet.
-
Scoateți untul din frigider pentru a se topi. Puteți face caramelul în timpul acestei perioade de așteptare, de asemenea, trebuie să se răcească.
-
Când budinca este rece și untul moale, bateți untul până e pufos. Adăugați budinca o lingură la un moment dat, în timp ce se bat bine între ele. Se pune deoparte.
Pentru a face caramelul și umplutura cu cremă:
-
Așezați zahărul într-o tigaie la foc mic. Se caramelizeaza încet, având grijă să nu se înegreasca prea mult. Se pune in tava de coacere hârtia de copt, ungeti hârtia cu puțin ulei și turnați zahărul pe hârtia cu ulei într-un strat subțire. Atenție: este foarte fierbinte!
-
Lăsați să se răcească, apoi rupeți-l în bucăți mai mici și procesați-l in robotul de bucătărie până când aveți o pulbere fină.Se bate crema grea până când se întareste. Se pune pudra de caramel și alunele de pământ.
-
Luați 5 sau 6 linguri de cremă de unt și le puneți deoparte pentru mai târziu.
-
Puneți un tort pe o tavă. Împărțiți restul cremă de unt în 3 părți și împrăștiați o parte în mod egal pe primul tort. Împărțiți umplutura de caramel în 3 părți și împrăștiați o parte uniformă pe partea superioară a umpluturii cu cremă de unt. Așezați al doilea tort pe partea de sus și repetați procedura. Faceți același lucru cu cel de-al treilea tort. Pentru a termina tortul, puneti în jurul marginilor crema de unt pe care ați pus deoparte de la început. Așezați-l în frigider peste noapte.
Inainte de a se servi:
Presărați marginile și partea superioară cu alunele de pământ și numai pe partea superioară cu pulberea de cacao neîndulcită.