Ingredients
-
blat de tort de vanilie
-
pentru crema
-
400 ml frisca lichida
-
200 ml ciocolata amaruie
-
Zahar vanilat
-
50 gr unt
-
150 gr Nuci macinate
-
pentru sirop
-
300 ml apa
-
100 gr Zahar
-
100 ml coniac
-
esenta de rom
-
pentru decor
-
150 gr frisca lichida
-
100 gr ciocolata amaruie
Directions
Tort cu crema ganache si stelute din ciocolata
Tort cu crema ganache si stelute din ciocolata– tort imbracat in straie de sarbatoare.
Blatul de TORT -blat de vanilie insiropat cu putin coniac si sirop, o crema din frisca, ciocolata amaruie si unt.
Un strat de nuca macinata intre straturi si un decor din frisca si stelute din ciocolata.
Cum se face Tort cu crema ganache si stelute din ciocolata veti gasi in pasii din reteta.
La multi ani !
Steps
1
Done
|
Pasul 1Preparam crema ganache cu ciocolata amaruie, este usor de preparat cu ingrediente bune si putin unt, vom folosi cantitati egale de frisca si ciocolata. |
2
Done
|
Pasul 2Pregatim siropul din apa si zahar, le fierbem apoi il lasam sa se raceasca si adaugam esenta de rom. |
3
Done
|
Pasul 3Insiropam primul blat cu sirop si cateva picaturi din coniac...punem jumatate din cantitatea de crema, o intindem uniform cu un cutit si presaram jumatate din nucile macinate, procedam la fel si cu al doilea blat, intindem restul de crema si nucile ramase. insiropam si ultimul blat si nivelam marginile blatului cu putina crema. |