Directions
Racitura de porc limpede
Racitura de porc moldoveneasca. Racitura de porc sau piftia este nelipsita de pe masa românilor în ziua de Crăciun. Cea mai simpla racitura de porc.
Ingrediente:
- 700g picioare de porc
- 1 ceasca ceapa curatata, telina, etc
- 1 frunză de dafin
- 6 boabe de piper
- 2 catei de usturoi
- 1 lingura de sare
- 500g carne de porc macră
- 1/2 lingurita de maghiran
- sare și piper negru la gust
- 1 lingură de gelatină (dizolvată în 1/2 cană apă rece)
- Pentru Garnitură (opțional): oţet, hrean, lămâie, ciuperci (marinate)
Cum se face
- Clătiți picioarele porcilor și le uscați cu un prosop de hârtie.
- Într-o oală mare, puneți picioarele de porc și apă suficientă pentru a le acoperi. Adăugați legumele curatate, frunze de dafin, boabe de piper, usturoi și sare. Se fierbe si se îndepărteaza orice spumă.
- Adăugați carnea de porc,se reduce temperatura, acoperiți și fierbeți 1 1/2 până la 2 ore sau până când picioarele carnei cad de pe oase.
- Îndepărtați carnea din apă și indepartati-o de pe oase. Se strecoara zeama prin tifon și se pune într-o oală curată. Taiati morcovii si carnea in bucati mici.
- Puneti carnea și morcovii împreună in supa cu maghiran și usturoi zdrobit cu sare și piper, dacă doriți. Se fierbe și se adaugă gelatină dizolvată, amestecând până se încorporează bine.
- Se răcește ușor și se toarnă în forme, mici boluri. Refrigerați peste noapte.
- Se serveste cu garnitura de pătrunjel se poate servi cu oțet, hrean, lămâie și ciuperci marinate.