Ingredients
-
500 gr Faina
-
25 gr drojdie
-
250 ml apa
-
30 ml Ulei
-
30 gr Zahar vanilat
-
esenta de rom
-
esenta de vanilie
-
coaja rasa de lamaie
-
pentru uns
-
50 gr miere de albine
-
100 gr nuca macinata
Directions
Mucenici moldovenesti sau sfintisori
Mucenici moldovenesti – reteta de post.
Mucenicii se fac pe 9 Martie. Este sarbatoare crestina, zi in care Biserca Ortodoxa ii prazmuieste pe cei 40 de Sfinti Mucenici.
Se fac in forma de cifra opt si pot fi mucenici fierti sau copti in functie de zona geografica.
In Moldova mucenicii sunt copti in cuptor si apoi unsi cu miere si nuca.
Cum se fac Mucenici moldovenesti de post pufosi si vanilati urmati pasii din reteta.
Steps
1
Done
|
Frecam drojdia cu putina sare pana devine o pasta. Punem apa la incalzit. Se toarna apa calduta peste drojdie, se adauga zaharul vanilat si esente sau coaja rasa de portocala sau lamaie. Faina cernuta se toarna in ploaie si se amesteca la inceput cu furculita pana se incorporeaza toata faina, apoi cu mana. |
2
Done
|
|
3
Done
|
|
4
Done
|
|
5
Done
|
|
6
Done
|