0 0
Fasole cu ciolan afumat

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
750 gr fasole boabe
1kg ciolan afumat
2 buc ceapa
1 buc ardei kapia
50 ml Ulei
400 ml suc de rosii
frunze de patrunjel
Marar
ardei iute

Fasole cu ciolan afumat

Cuisine:
    • Serves 8
    • Medium

    Ingredients

    Directions

    Share

     

    fasole cu ciolan afumat-reteta
    fasole cu ciolan afumat-reteta

    Fasole cu ciolan afumat – iahnie de fasole cu ciolan afumat

    Fasole cu ciolan afumat – reteta traditionala romaneasca.

    Fasole boabe cu ciolan afumat la ceaun, fiarta incet la un foc domol.  Servita in blid sau strachina din lut cu Castraveti murati de vara este un deliciu.

    Cum se face Fasole cu ciolan afumat urmati pasii din reteta.

    Va mai recomand Iahnie de fasole cu carnatiSupa de fasole cu costita afumataFasole batutaBruschete cu fasole boabe

    Steps

    1
    Done

    Fasolea boabe se pune de seara la inmuiat in apa rece.
    A doua zi se scurge de apa si se pune la fiert intr-un vas mai inalt. Dupa cateva clocote se scurge fasolea si se pune din nou la fiert in apa calda. Scurgem fasolea de doua ori in timpul fierberii.
    Boaba de fasole trebuie sa fie aproape fiarta, moale dar nu terciuita.

    2
    Done

    Aprindem un foc cu lemne si punem ceaunul la incins.
    Turam uleiul, ceapa taiata marunt, ardeiul kapia felii si ciolanul afumat. Eu am gasit ciolanul gata feliat la tavita intr-un supermarket.
    Lasam la foc mocnit sa se rumeneasca usor apoi punem fasolea boabe fiarta, turam apa suficienta atat cat sa depaseasca cam cu un deget fasolea si lasam sa fiarba domol.

    3
    Done

    Dupa cateva clocote punem sucul de rosii sau bulion, sare, ardeiul iute tocat marunt si mai punem un lemn pe foc.
    Miroase apetisant este si gustoasa, putina verdeata proaspata deasupra si va poftesc la o strachina cu Fasole cu ciolan afumat. Merge de minune cu castravetii murati care i-am pus vara aceasta.

    ChefGeorgeta

    Recipe Reviews

    Average Rating:
    (5)
    Total Reviews: 1
    ChefGeorgeta

    Fasole boabe cu ciolan afumat la ceaun, fiarta incet la un foc domol. Servita in blid sau strachina din lut

    previous
    Prajitura cu prune
    next
    Friptura de vita la cuptor
    previous
    Prajitura cu prune
    next
    Friptura de vita la cuptor

    Add Your Comment

    Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here