Directions
Conopida gratinata la cuptor
Conopida gratinata, reteta clasica si simpla. Conopida gratinata este foarte sănătoasă şi aduce numai beneficii asupra organismului. Conopida gratinata este gustoasă și hrănitoare, dar și foarte aspectuoasă.

Ingrediente:
- 1 conopidă, tăiata in bucatele mici
- Sare cușer
- 4 linguri de unt nesărat
- 3 linguri de făină
- 2 cani de lapte cald
- 1/2 linguriță de piper negru proaspăt măcinat
- 1/4 linguriță de nucșoară
- 3/4 cana cascaval ras
- 1/2 ceașcă de parmezan proaspăt rasă
- 1/4 cana miez de paine
Mod de preparare:
Preîncălziți cuptorul la 190 C. Gatiti conopida intr-o oala mare cu apa sarata timp de 5 pana la 6 minute. Se scurge apa. Între timp, topiți 2 linguri de unt într-o cratiță medie la foc mic. Se adaugă făina, amestecând constant cu o lingură de lemn timp de 2 minute. Se toarnă laptele fierbinte în amestecul de făină cu unt și se amestecă până se ajunge la fierbere. Se amestecă constant, timp de 1 minut sau până se îngroașă. Se opreste focul, adăugați o linguriță de sare, piper, nucșoară, o jumătate de cană de cascaval și parmezan. Se toarnă 1/3 din sosul de pe partea inferioară a unui vas de copt. Puneți conopida drenată deasupra și apoi împrăștiați restul sosului în mod egal pe partea superioară. Combinați miezul de pâine cu restul de 1/4 cești de cascaval și stropiți-l pe partea de sus. Se topesc restul de 2 linguri de unt și sepune deasupra.. Se presară cu sare și piper. Coaceți timp de 25 până la 30 de minute, până când vârful este rumenit. Serviți cald sau la temperatura camerei.