Ingredients
-
pentru aluat
-
125 gr Faina
-
125 ml apa
-
125 ml Lapte
-
Sare
-
125 gr unt
-
4 buc oua
-
pentru crema
-
500 ml Lapte
-
150 gr Zahar
-
4 buc galbenus de oua
-
50 gr Faina
-
esenta de vanilie
-
pentru glazura
-
100 ml frisca lichida
-
100 gr ciocolata amaruie
-
300 gr capsuni
Directions
Choux a la creme cu crema de vanilie si capsuni
Choux a la creme cu crema de vanilie si capsuni sau eclere – prajitura fina vanilata si aromata, indiferent de forma lor rotunda sau lunguiata sunt adorate de toata lumea.
Cum se prepara Choux a la creme cu crema de vanilie si capsuni urmati pasii din reteta.
Steps
1
Done
|
Intr-o craticioara punem laptele, apa, untul taiat cubulete si un praf de sare la foc mic, cand fierbe turnam faina in ploaie si amestecam. Aluatul oparit se va amesteca cu o lingura de lemn 2-3 min pana cand pe fundul vasului s-a facut o pelicula albicioasa. |
2
Done
|
Pregatim si crema de vanilie pentu a avea timp sa se raceasca cat timp vom coace gogoselele de choux a la creme. Punem laptele la fiert, batem galbenusurile cu zaharul pana devine lucioase si spumoase apoi incorporam faina. Adaugam laptele putin cate putin amestecand incontinu cu un tel, punem compozitia intr-o cratita la foc mic si amestecam pana cand crema se ingroasa si incepe sa clocoteasca fierbem 2-3 min si rasturnam crema intr-un castron sa se raceasca, aromatizam cu esenta de vanilie, daca falosim pastaie de vanilie o vom pune in lapte cand fierbe. |
3
Done
|
Punem aluatul in vasul de la mixer si adaugam cate un ou, incorporam cele 4 oua in aluat. |
4
Done
|
Taiem capsunile cubulete mici si le amestecam cu crema de vanilie. |