Ingredients
-
5kg castraveti
-
150gr morcovi
-
25gr hrean
-
30gr usturoi
-
2 buc ardei iute
-
sare grunjoasa
-
bete de marar uscat
Directions
Castraveti murati de vara – castraveti covasiti
Castraveti murati de vara la soare – o reteta simpla. In 5-6 zile castavetii se vor mura vor fi crocanti, acrisori si putin picanti.
Castavetii se pun in borcane cu usturoi, frunze si radacina de hrean, morcovi, ardei iute si crengute de marar uscat.
Turnam saramura din apa rece si sare in borcan si lasam borcanul la soare 5-6 zile. La un litru de apa o lingura de sare mare grunjoasa (25 gr). Cantitatea de apa o calculam dupa borcanele umplute cu castraveti, daca avem un borcan de 10l vom face 5l de saramura. Intotdeauna jumatate din volumul vaselor cu muraturi. Incepand de a doua zi vanturam castravetii in fiecare zi, cu un furtun sau daca avem capac rasturnam borcanul de cateva ori. Se pun la frigider in cutii. Sunt deliciosi ii putem servi cu fripturi, tocanite sau o omleta.
Cum se fac Castraveti murati de vara urmati pasii din reteta.
Steps
1
Done
|
|
2
Done
|
|
3
Done
|
|
4
Done
|
|
5
Done
|
|
6
Done
|
La un litru de apa o lingura de sare mare grunjoasa. Turnam saramura rece in borcane si lasam la soare. Cantitatea de apa o vom calcula in functie de borcanele cu castraveti, daca avem un borcan de 10l vom pune 5l de apa. Incepand de a doua zi vom vantura saramura, cu un furtun sau daca avem capac la borcan vom rasturna borcanul si agitam zeama. |