Ingredients
-
castraveti
-
sare grunjoasa
-
radacina hrean
-
frunze de visin
-
marar uscat
-
usturoi
-
ardei iute
-
Morcov
-
Directions
Castraveti murati in apa rece cu sare .
Este sezonul muraturilor si cred ca fiecare gospodina isi pregateste camara pentu iarna.
Castravetii murati in saramura vor fi crocanti si acrisori perfecti pentru fripturi, tocanite si minunata Salata de boeuf. Se vor alege castraveti sanatosi, porosi si cu floare daca e posibil, micuti si cat mai drepti.
Nu am o cantitata fixa pentru castraveti dar cantitatea de sare si apa este foarte importanta. La 1L de apa 25 gr de sare, o lingura cu varf. Folosesc sare mare grunjoasa cea care se vinde din saci la kilogram. La un borcan de 5l calculam 2,5l de saramura.
Un rol important in savoarea castravetilor murati au si mararul uscat, usturoiul, frunzele de visin si de hrean, radacina de hrean si ardeiul iute. Castravetii spalati se vor lasa in apa rece 2-3 ore pentru a se hidrata apoi se vor pune in borcane printre buchete de marar uscat frunze taiate de hrean si visin, fasii din radacina de hrean, rondele de morcovi, cativa catei de usturoi si ardei iute daca dorim un pic picant.
Steps
1
Done
|
|
2
Done
|
Castravetii se pun in apa rece 2-3h pentru a se hidrata, se scot si se spala in jet de apa. |
3
Done
|
Pregatim saramura, la ficare litru de apa o lingura de sare mare, cam 20-25 gr. |