0 0
Bibilica umpluta la cuptor

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
2,500 kg Bibilica
100 gr piept de pui
1 buc oua
3 catei usturoi
1 gr Piper
1 gr chili
300 gr ciuperci
100 gr Morcov
100 gr mazare
1 buc - 100 gr ardei kapia
100 gr rosii cherry

Bibilica umpluta la cuptor

  • Serves 1
  • Medium

Ingredients

Directions

Share

Bibilica umpluta la cuptor – pe pat de legume

Reteta Bibilica umpluta la cuptor nu este foarte grea de preparat. Pasarea se umple cu o compozitie din ficatul, inima si ranza sau cum se mai spune pipota scoase din ea si putin piept de pui. Toate tocate si amestecate cu ou si condimente.

Bibilica umpluta se coase si se pune in cuptor, acum depinde de cat de mare este si timpul de coacere va fi diferit. Eu am avut o pasare maricica cam 2,5 kg, crescuta la tara putin grasuta. O voi lasa mai mult la cuptor pentru ca vreau sa fie bine patrunsa.

bibilica la cuptor- -reteta

Bibilica – in unele zone se mai numeste si pichere, carnea este considerata o delicatesa, se aseamana cu carnea de vanat. Ouale lor au o valoare calorica de 4 ori mai mare decat gaina. Sunt pasari galagioase la vederea strainilor.

Cum se face Bibilica umpluta la cuptor cu legume urmati pasii din reteta.

bibilica la cuptor cu legume – reteta

Steps

1
Done

Spalam bibilica si maruntaiele, daca mai are cativa fulgi o trecem prin flacara.
Curatam si spalam legumele.

2
Done

Presaram putina sare in interior si pregatim compozitia cu care vom umple pasarea.
Taiem marunt inima, ficatul, ranza si pieptul de pui, le vom pune in vasul de la robot si tocam pana avem o pasta. Puteti folosi si o masina de tocat, eu am preferat robotul. Rasturnam pasta intr-un castronel si spargem un ou, condimentam cu sare, piper si rasnim chilli.
Omogenizam si umplem bibilica apoi coasem cu ac si ata. In timpul coacerii compozitia nu va iesi din pasare.

3
Done

Intepam cu varful unui cutit din loc in loc si introducem bucati de usturoi.
Conimentam pe toata suprafata si punem pasarea in tava cu 100 ml de apa.
Acoperim cu o folie si punem tava in cuptorul incins la 200 grade 1h.
Se intoarce si se mai lasa 45 min. Bibilica mea este marisoara si vreau sa fie bine patrunsa.

4
Done

Se indeparteaza folia si se pun toate legumele in tava. Putem incerca pasarea cu un varf de cutit, intepam si ne vom da seama dupa zeama care va iesi.

5
Done

O lasam fara folie sa se rumeneasca. Stropim friptura cu o lingura in timpul coacerii cu sosul din tava.

6
Done

Se scoate pe un platou si se serveste insotita de legume si un sprit rosu ca si pasarea... de tara.

ChefGeorgeta

Recipe Reviews

Average Rating:
(5)
Total Reviews: 1
ChefGeorgeta

O masa copioasa si un preparat pe masura, gustoasa si sanatoasa

previous
Bruschete cu fasole boabe
next
Oua fierte moi
previous
Bruschete cu fasole boabe
next
Oua fierte moi

Add Your Comment

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here