Ingredients
-
2,500 kg Bibilica
-
100 gr piept de pui
-
1 buc oua
-
3 catei usturoi
-
1 gr Piper
-
1 gr chili
-
300 gr ciuperci
-
100 gr Morcov
-
100 gr mazare
-
1 buc - 100 gr ardei kapia
-
100 gr rosii cherry
Directions
Bibilica umpluta la cuptor – pe pat de legume
Reteta Bibilica umpluta la cuptor nu este foarte grea de preparat. Pasarea se umple cu o compozitie din ficatul, inima si ranza sau cum se mai spune pipota scoase din ea si putin piept de pui. Toate tocate si amestecate cu ou si condimente.
Bibilica umpluta se coase si se pune in cuptor, acum depinde de cat de mare este si timpul de coacere va fi diferit. Eu am avut o pasare maricica cam 2,5 kg, crescuta la tara putin grasuta. O voi lasa mai mult la cuptor pentru ca vreau sa fie bine patrunsa.
Bibilica – in unele zone se mai numeste si pichere, carnea este considerata o delicatesa, se aseamana cu carnea de vanat. Ouale lor au o valoare calorica de 4 ori mai mare decat gaina. Sunt pasari galagioase la vederea strainilor.
Cum se face Bibilica umpluta la cuptor cu legume urmati pasii din reteta.
Steps
1
Done
|
|
2
Done
|
Presaram putina sare in interior si pregatim compozitia cu care vom umple pasarea. |
3
Done
|
Intepam cu varful unui cutit din loc in loc si introducem bucati de usturoi. |
4
Done
|
|
5
Done
|
|
6
Done
|