Directions
Shaorma de casa sanatoasa
Shaorma de casa este varianta mai sanatoasa a shaormei din oras. Shaorma de casa, o reteta usoara si rapida. Rețeta mea de shaorma de casă, sănătoasă și gustoasă.
Ingrediente:
Pentru lipii:
- 250 gr faina
- 150 ml apa
- 13 gr drojdie
-
1 lingurita rasa de zahar
-
1/4 lingurita sare
Pentru marinarea puiului:
- 1 piept de pui dezosat
- 2 linguri ulei
-
3 linguri de vin
-
sare
-
piper
-
1/2 lingurita boia de ardei dulce
-
1 catel de usturoi
Pentru umplut:
- 5 cartofi mari
-
1/2 lingurita boia de ardei dulce
-
2 linguri ulei
-
sare
-
varza verde
-
gogosari in otet
-
castraveti murati
-
ketchup
-
sos de maioneza
Mod de preparare
Lipiile:
- Apa o punem intr-un ibric si o punem pe foc pana devine calduta.
- Intr-un bol punem faina si sarea.
- Drojdia o dizolvam in putina apa calduta si cu zahar, apoi o turnam peste faina.
- Punem si apa treptat, framantam pana obtinem un aluat omogen si nelipicios.
- Il lasam 30 de minute la crescut intr-un loc caldut.
- Presaram pe masa putina faina, rupem 4 bucati de aluat si le intindem cu sucitorul pana obtinem niste foi foarte subtiri.
- Le coacem pe rand intr-o tigaie teflonata dar fara pic de ulei.
Pieptul de pui:
- Spalam pieptul de pui, il portionam si il batem cu ciocanul de snitele dar foarte putin sa nu le facem prea subtiri.
- Intr-un vas amestecam uleiul, vinul, sare, piper, boia de ardei si usturoiul pisat, apoi dam drumul bucatilor de pui si le lasam 30 de minute la frigider.
- Incingem o tigaie grill, rumenim puiul de ambele parti, apoi il taiem fasii pe lung.
- Curatam cartofii, ii spalam si ii taiem betigase.
- Ii amestecam intr-un vas cu 2 linguri de ulei, sare, boiaua de ardei, apoi ii punem intr-o tava pe hartie de copt.
- Introducem tava in cuptor si ii lasam pana sunt bine patrunsi si rumeniti.
- Varza o taiem fideluta si o frecam cu putina sare.
- Castravetii murati ii facem cubulete, iar gogosarii felii subtiri.
- Luam cate o lipie si o umplem cu fasii de pui, cartofi, castraveti murati, gogosari, varza, iar deasupra sos de maioneza si ketchup.
- Le impachetam strans, iar la un capat le punem cate o punguta si le legam ca sa putem servi.
- Puteti pune rondele de ceapa, felii de rosii si tot ce va mai place.
Pofta buna!