Directions
5 Beneficii de sănătate ale fasolei
Mancare de fasole contine proteine, fibre, vitamine B, fier, potasiu și are un conținut scăzut de grăsime.
Fasolea poate preveni bolile de inima
Studiile au arătat că persoanele care mănâncă mai multe leguminoase au un risc mai scăzut de boli de inimă, iar produsele fitochimice găsite în fasole ar putea proteja inima.
Fasolea poate lupta împotriva cancerului
Fasolele conține o gamă largă de substanțe chimice care luptă împotriva cancerului, în special izoflavone și fitosterol, care sunt asociate cu un risc redus de cancer
Fasolea poate reduce colesterolul
Fasolele furnizează corpului fibre solubile, care joacă un rol important în controlul nivelului de colesterol din sânge. Studiile constată că aproximativ 10 grame de fibre solubile pe zi – cantitatea de 1/2 de ceasca de fasole – reduce colesterolul LDL cu aproximativ 10 procente. Fasolele conțin, de asemenea, saponine și fitosterol, care contribuie la scăderea colesterolului.
Fasolea vă poate ajuta să pierdeți în greutate
O porție de fasole vă va ajuta să vă simțiți complet mai usor, deoarece conținutul bogat de fibre umple stomacul și determină o creștere mai lentă a zahărului din sânge. Aceasta ar trebui să împiedice mai mult foametea și să vă ofere o sursă constantă de energie.
Fasole poate ajuta la gestionarea diabetului zaharat
Echilibrul carbohidratilor complexi si a proteinei asigura o sursa lenta si stabila de glucoza in loc de cresterea brusca care poate aparea dupa consumul de carbohidrati simpli.