Ingredients
-
500 gr fasole boabealba
-
150 gr ceapa
-
150 gr morcovi
-
100 gr telina
-
1buc Ardei gras rosu
-
50 gr bulion
-
1 leg leustean
-
1 leg Marar
-
30 ml Ulei
-
2 gr Piper
-
2 gr Sare
-
1 crengut sau macinat cimbru
-
200 gr costita afumata
Directions
Supa de fasole cu costita afumata
Supa de fasole cu costita afumata este un preparat ROMANESC, supa dulce si delicioasa.
Numai buna in zi de post dar fara afumatura, cu o ceapa taiata si mamaliguta rece sau calda.
Am presarat seminte de in.
Cum se face o Supa de fasole cu costita afumata urmati pasii din reteta.
Daca preferati borsul acru si nu o supa dulce puneti la fiert bors si leustean. Iarna la toate supele si ciorbele adaug Zarzavat cu sare pentru ciorbe sau supe si Zarzavat pentru iarna.
Steps
1
Done
|
Pasul 1Fasolea se alege se spala si se pune la fiert, se aduna spuma se lasa la fiert pana cand boaba este moale (se scurge apa si se schimba de2-3 ori in timpul fierberii). |
2
Done
|
Pasul 2Intr-o tigaie punem uleiul la incins si punem in el costita taiata cubulete, prajim cam 2-3 min. |
3
Done
|
Pasul 3Cand legumele si fasolea sunt fierte adaugam bulionul condimentam supa cu sare, piper presaram putin cimbru, verdeata tocata marunt si mai putem adauga apa, atat cat supa sa nu fie nici prea groasa dar nici subtire. |
4
Done
|
Pasul 4Cateva clocote si supa noastra este gata. |