Ingredients
-
5 linguri Faina
-
5 buc oua
-
5 linguri Zahar
-
esenta de rom
-
esenta de vanilie
-
400 gr gem din fructe
Directions
Rulada cu gem – prajitura de casa
Rulada cu gem este un desert facut in casa. Avem nevoie de ceva gem din camara si o foaie de rulada de vanilie.
Cateva reguli de baza si foaia de rulada va fi reusita. Ouale din care facem compozitia sa fie la temperatura camerei. Spargeti si separati cu grija albusul de galbenus. Nu trebuie sa cada galbenus in albus, acesta nu se mai bate bine. Eu prefer sa bat albusurile cu mana cu un tel spirala, se bat mai repede devin o spuma, adaugam zaharul si continuam baterea. Albusul va deveni o spuma tare si cremoasa care nu cade din vas. Peste albus punem galbenusurile si faina. Incorporam cu miscari lente si largi de jos in sus.
In tava intindem cat mai uniform. Scoasa din cuptor rulada se pune pe un prosop umed si se ruleaza calda. Cand se raceste indepartam hartia si umplem cu gem, frisca sau diferite creme.
Cum se face Rulada cu gem gasiti pasii in reteta. Foia de rulada o veti gasi si in retetele Rulada de vanilie cu crema de branza si visine,
Rulada cu gem -reteta
Si cu cacao Rulada de cacao cu crema de vanilie si portocale si Rulada de cacao cu crema de branza si zmeura
Steps
1
Done
|
Pasul 1Separam albusul de galbenus. |
2
Done
|
Pasul 2Lasam in cuptor 25-30 min, este gata cand se rumeneste usor pe margine si trece testul scobitoarei adica luam o scobitoare si intepam foaia de rulada, daca aceasta este curata preparatul este gata. |
3
Done
|
Pasul 3 |