0 0
Reteta TORT DIPLOMAT [Prajitura DIPLOMAT]

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
4 buc galbenusuri oua
120 gr Zahar
100 ml Lapte
30 gr gelatina
1 cutie compot de ananas
200 gr piscoturi de sampanie
500 gr frisca lichida
1 buc lamaie
400 gr capsuni
2 buc Kiwi

Reteta TORT DIPLOMAT [Prajitura DIPLOMAT]

Cuisine:

    prajitura racoroasa, usor de preparat, putem folosi fructe de sezon deci o putem servi cu placere oricand

    • Serves 8
    • Medium

    Ingredients

    Directions

    Share

    Reteta TORT DIPLOMAT [Prajitura DIPLOMAT]

    Prajitura Diplomat sau Reteta Tort Diplomat este un desert fin si rafinat.

    Prajitura Diplomat din piscoturi cu crema fina din galbenusuri, lapte, zahar, frisca si gelatina.

    Vezi cum se face reteta Prajitura Diplomat sau Reteta Tort Diplomat excelent simplu si ieftin.

     

    tort diplomat-reteta
    prajitura diplomat

    Prajitura Diplomat o pregatim pentru masa de Revelion, Craciun sau de zi onomastica sau cand ni se face pofta de ceva bun, dulce, pufos si aromat.

    Prajitura Diplomat Se poate prepara cu blat de vanilie sau piscoturi de sampanie, o crema fina de vanilie din galbenusuri, lapte, zahar, vanilie, frisca, gelatina combinata cu fructe.

    Mai jos sunt pasii de urmat. Vezi cum se face reteta Prajitura Diplomat sau Reteta Tort Diplomat.

    tort diplomat
    tort diplomat

    Steps

    1
    Done

    Pasul 1

    Frecam galbenusurile cu putina sare pentru a-si intensifica culoarea, adaugam apoi zaharul si laptele amestecam cu un tel si punem vasul pe foc la baine-marie adica pe o oala in care avem apa clocotita, vasul in care avem galbenusul sa nu atinga apa. Se amestecam incontinu pana se dizolva zaharul si compozitia este omogena si grosuta ca o smantana. Se lasa la racit, amestecam din cand in cand, crema sa ajunga la temperatura camerei, incercati cu degetul, puneti esenta de vanilie sau daca aveti un baton de vanilie il puteti pune in galbenusul cu lapte la fiert. Gelatina se pune 10 min la inmuiat apoi o dizolvam in baie de abur (nu se fierbe). Batem 400 gr de frisca si o incorporam in crema, adaugam gelatina dizovata, jumatate din zeama de compot si zeama de la lamaie si amestecam lejer.

    2
    Done

    Pasul 2

    Pregatim tava sau vasul in care vom face prajitura, eu am folosit tava de cozonac.
    Tapetam tava cu folie alimentara si asezam la baza capsunile taiate si bucatele de kiwi si ananas.
    Se incepe montarea prajiturii de jos in sus, peste fructe punem un strat de crema apoi un strat de piscoturi stropite cu compot sau suc de portocale, continuam cu crema si ultimul strat cu piscoturi. Cand vom rasturna prajitura ultimul strat de piscoturi va fi baza prajiturii.

    3
    Done

    Pasul 3

    Invelim cu folia alimentara si lasam la rece pana a doua zi.
    Se scoate din forma se indeparteaza folia si se decoreaza cu frisca si fructe.

    4
    Done

    Pasul 4

    ChefGeorgeta

    Recipe Reviews

    Average Rating:
    (5)
    Total Reviews: 1
    ChefGeorgeta

    Prajitura diplomat putin acrisoara cu gust intens de fructe si frisca! Pofta Buna!

    Mancare de regim
    previous
    Mancare de regim
    next
    Crema cu mascarpone si frisca lichida
    Mancare de regim
    previous
    Mancare de regim
    next
    Crema cu mascarpone si frisca lichida

    Add Your Comment

    Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here