Ingredients
-
4 buc galbenusuri oua
-
120 gr Zahar
-
100 ml Lapte
-
30 gr gelatina
-
1 cutie compot de ananas
-
200 gr piscoturi de sampanie
-
500 gr frisca lichida
-
1 buc lamaie
-
400 gr capsuni
-
2 buc Kiwi
Directions
Reteta TORT DIPLOMAT [Prajitura DIPLOMAT]
Prajitura Diplomat sau Reteta Tort Diplomat este un desert fin si rafinat.
Prajitura Diplomat din piscoturi cu crema fina din galbenusuri, lapte, zahar, frisca si gelatina.
Vezi cum se face reteta Prajitura Diplomat sau Reteta Tort Diplomat excelent simplu si ieftin.
Prajitura Diplomat o pregatim pentru masa de Revelion, Craciun sau de zi onomastica sau cand ni se face pofta de ceva bun, dulce, pufos si aromat.
Prajitura Diplomat Se poate prepara cu blat de vanilie sau piscoturi de sampanie, o crema fina de vanilie din galbenusuri, lapte, zahar, vanilie, frisca, gelatina combinata cu fructe.
Mai jos sunt pasii de urmat. Vezi cum se face reteta Prajitura Diplomat sau Reteta Tort Diplomat.
Steps
1
Done
|
Pasul 1Frecam galbenusurile cu putina sare pentru a-si intensifica culoarea, adaugam apoi zaharul si laptele amestecam cu un tel si punem vasul pe foc la baine-marie adica pe o oala in care avem apa clocotita, vasul in care avem galbenusul sa nu atinga apa. Se amestecam incontinu pana se dizolva zaharul si compozitia este omogena si grosuta ca o smantana. Se lasa la racit, amestecam din cand in cand, crema sa ajunga la temperatura camerei, incercati cu degetul, puneti esenta de vanilie sau daca aveti un baton de vanilie il puteti pune in galbenusul cu lapte la fiert. Gelatina se pune 10 min la inmuiat apoi o dizolvam in baie de abur (nu se fierbe). Batem 400 gr de frisca si o incorporam in crema, adaugam gelatina dizovata, jumatate din zeama de compot si zeama de la lamaie si amestecam lejer. |
2
Done
|
Pasul 2Pregatim tava sau vasul in care vom face prajitura, eu am folosit tava de cozonac. |
3
Done
|
Pasul 3 |
4
Done
|
Pasul 4 |