Ingredients
-
blat de vanilie
-
3 buc oua
-
3 linguri Zahar
-
4 linguri Faina
-
esenta de vanilie
-
1 lingura Ulei
-
crema de iaurt
-
130 gr iaurt
-
100 ml frisca lichida
-
20 gr Zahar vanilat
-
5 gr gelatina
-
1 buc para
-
2 buc Kiwi
-
jeleu de portocale
-
150 ml suc de portocale
-
1 lingura miere de albine
-
5 gr gelatina
-
decor
-
gem de visine
Directions
Prajitura cu spuma de iaurt si fructe – turnulet cu frisca si jeleu de portocale
Prajitura cu spuma de iaurt si fructe reteta usoara, cu putine ingrediente.
Un blat de vanilie, iaurt, frisca lichida sau smantana pentru frisca si fructe de sezon. Am pus in crema de iaurt kiwi si pere. Un jeleu din suc de portocale proaspat si un decor din gem de visine.
Cum se face Prajitura cu spuma de iaurt si fructe urmati pasii din reteta.
Steps
1
Done
|
Avem de preparat un blat subtire, deci vom aprinde intai cuptorul, pregatim tava sau forma rotunda cu hartie de copt si apoi incepem sa separam albusul de galbenus. Galbenusul se freaca cu un praf de sare, esenta si o lingura de ulei. |
2
Done
|
Lasam blatul sa se raceasca si punem gelatina la hidratat 10 min in putina apa rece. Voi pune un pliculet de gelatina si il voi folosi jumatate la crema si jumatate la jeleu. |
3
Done
|
Stoarcem 2-3 portocale, sucul proaspat cu o lingura de miere de albine se pun pe foc. Se amesteca si se da deoparte cand incepe sa fiarba. Punem gelatina in sucul putin racit. |
4
Done
|
Am decupat din blat doua forme rotunde si doua forme triunghiulare. Fiecare forma are ca baza un strat de blat peste care am pus crema de iautr cu fructe si am turnat jeleu. Montam toate formele si punem la rece cateva ore sau peste noapte. Cu siguranta in urma decuparii mai avem bucati din blat, le putem pune intr-un castronel cu crema. |