Ingredients
-
2 buc oua
-
6 linguri Zahar
-
6 linguri Ulei
-
1 lingurita amoniac
-
500 gr Faina
-
250 ml Lapte
-
250 gr unt
-
9 linguri zahar pudra
-
2 buc lamaie
Directions
Prajitura Alba ca zapada – prajitura de casa
Prajitura Alba ca zapada este una din cele mai indragite prajituri inca din copilarie. Prajitura moale si pufoasa cu aroma de lamaie cu foi moi si crema acrisoara.
Cum se fac foile si crema pentru Prajitura Alba ca zapada gasiti in pasii din reteta.
Steps
1
Done
|
Psaul 1Separam albusul de galbenus, batem albusul spuma tare adaugam zaharul si continuam baterea pana la dizolvarea acestuia. |
2
Done
|
Pasul 2Pe masa presaram faina, punem aluatul si il impartim in 3 buc, luam fiecare bucata de aluat presaram faina si o intindem foaie dreptunghiulara. Acestea se coc pe dosul tavii una cate una cam 10 min. Nu le rumeniti lasati-le usor coapte. |
3
Done
|
Pasul 33 linguri de faina se amesteca cu laptele si se fierbe la foc mic amestecand continu pana obtinem o ciulama care se lasa la rece. |
4
Done
|
Pasul 3Cu aceasta crema umplem foile una peste alta si le lasam la rece pana a doua zi, taiem marginile inestetice si portionam romburi sau patrate pudrate cu zahar vanilat. |