Ingredients
-
300 gr sparanghel
-
2 buc oua
-
10 gr cascaval
-
50 ml Ulei
-
1lingura unt
-
1 gr Sare
-
1 gr chili
Directions
Oua cu sparanghel
Oua cu sparanghel – mic dejun. Reteta usor de preparat sanatoasa si gustoasa.
Sparanghelul este bogat in vit C are proprietati diuretice si laxative, contine gluten un antioxidant care previne aparitia cataractei.
Cum se prepara Oua cu sparanghel urmati pasii din reteta.
Steps
1
Done
|
Pasul 1La aceasta reteta am folosit sparanghel tanar pe care nu l-am mai fiert pentru ca este foarte fraged, dar daca avem sparanghel ajuns la maturitate vom indeparta partea lemnoasa a tijelor, curatam coaja tijelor cam pana la jumatatea lor pe lungime si il fierbem pana devine fraged. |
2
Done
|
Pasul 2Intr-o tigaie punem untul la topit, cand acesta face spuma punem sparanghelul si calim (3-4) min rotindu-l. |
3
Done
|
Pasul 3Pe o farfurie punem tijele de sparanghel si deasupra oul prajit peste care presaram un praf de chili, radem cascaval si servim cald. |