Ingredients
-
150ml Lapte
-
1 oua
-
57g unttopit
-
454g Faina
-
57g zahar pudra
-
1lingura Sare
-
3.5g drojdie
-
Ulei
-
gem din fructe
Directions
Gogosi pufoase umplute
Gogosi pufoase cu drojdie. Sunt ușor de făcut acasă dacă aveți rețeta potrivită.Este o reteta cu gogoasi pufoase de casa, cu drojdie, umpluta cu gem de zmeura si frisca proaspata. Această rețetă este pur și simplu cea mai bună pentru gogoși pufoase cu zahăr, smântână sau umplute cu gem.
Ingrediente
- 100ml apă
- 150ml lapte batut (la temperatura camerei)
- 1 ou, bătut (la temperatura camerei)
- 57g unt topit
- 454g făină
- 57g zahar
- 1 lingură de sare
- 3.5g drojdie proaspata
- ulei pentru prăjit (folosesc ulei de floarea-soarelui)
- zahăr pentru acoperirea gogoșilor
- gem, Nutella și / sau frișcă proaspata pentru umplere, dacă se doreste
Echipament special:
- hartie de copt, tăiate in patratelede aproximativ 10cm
- oală mare, friteuză sau wok
- cutter biscuiti si gogosi
- Așezați apa, laptele batut, oul bătut și untul topit în tava mașinii de pâine sau in vasul mixerului, apoi adăugați ingredientele uscate, cu excepția drojdiei.
- Se adauga drojdia
- Setați mașina de paine pe setarea “aluat”
- Dacă utilizați un mixer, rulați-l cu cârligul de aluat, până când se formează un aluat moale, apoi acoperiți-l și lăsați-l deoparte până se dubleaza in marime.
- Odată ce aluatul a crescut, frământați-l ușor. Împărțiți-l în jumătate, păstrând jumătate din aluat acoperit, astfel încât să nu formeze o coaja.
- Cu un facalet mare se ruleaza jumatate din aluat la o grosime de aproximativ 1 cm. Tăiați cu un cutter rotund, ascuțit de gogoașă (cu diametrul de aproximativ 10cm ). Puneți fiecare gogoșă pe o bucată de hartie de copt, apoi plasați-oin tava. Puneți tava în cuptor (porniți-o timp de 1 minut, setati timpul, apoi opriți din nou cuptorul, doar pentru a nu fi prea cald). Etapa de încălzire a cuptorului nu ar trebui să fie necesară în timpul verii, cu excepția cazului în care este foarte frig.
- Apoi, fierbeți puțină apă și turnați-o într-o cană de măsurare sau un castron. Așezați recipientul de apă în cuptor cu tava de gogoși pentru a crea aburi.
- Cu restul de aluat, împărțiți în sferturi, apoi împărțiți fiecare piesă în jumătate pentru a obține 8 cantități egale. Dacă sunteți perfecționist, puteți cântări fiecare bucata.
- Rotiți fiecare bucată de aluat într-o minge netedă și plasați-o pe hârtie de copt și plasați-o pe o tava; așezați-le în cuptor cu celelalte gogoși, până când se dublează în dimensiune.
- Încălziți uleiul la aproximativ 180º. Dacă nu aveți un termometru, testați uleiul cu o gaură de gogoșă. Dacă nu începe imediat să se prăjească (bâzâie), uleiul este prea caldut, dacă gaura devine maro imediat, uleiul este prea fierbinte.
- Puneți gogoșile în ulei fierbinte folosind hârtia pentru a le coborî cu atenție în ulei.
- Întoarceți-le de îndată ce devin maronii aurii pe partea inferioară, apoi scoateți-le și plasați-le pe un servetel.
- Când gogoșile s-au răcit, rotiți-le în zahăr pentru a acoperi uniform. Dacă doriți să le umpleți gogoșiile faceti o gaură, apoi așezați niște gem sau puțin Nutella intr-un sac de patiserie și umpleti gogoașa.