Ingredients
-
500 gr bine stors dovlecel
-
150 gr cas de oi
-
2 buc oua
-
300 gr Faina
-
1 legatura Marar
-
1 gr Piper
-
1 gr Sare
-
300 ml Ulei
Directions
Chiftelute din dovlecei sau chiftelute din bostanei
Chiftelute din dovlecei – aperitiv sau fel principal. Preparat simplu si gustos. E vremea dovleceilor, va recomand chiftelute din dovlecei rasi pe razatoare si bine storsi in combinatie cu un cas de oi, marar, oua si faina pentru a lega compozitia Se pot praji in ulei sau se pot coace in cuptor. Chiftelutele din dovlecei se servesc reci cu un sos Tzatziki.
Cum se prepara Chiftelutele din dovlecei gasiti modul de preparare in pasii urmatori.
Steps
1
Done
|
Radem dovleceii pe razatoarea cu gauri mari, presaram sare, amestecam si ii lasam 10 min sa-si lase apa. Amestecam intr-un castron dovleceii bine storsi, casul ras fin, ouale, piper, mararul tocat, sare dupa gust, puteti renunta la sare daca branza este sarata, omoganizam si punem cate putina faina pana caind compozitia devine ferma si se poate modela. Daca dovleceii au fost bine storsi vom avea nevoie de putina faina. Cu palmele modelam chiftelute rotunde. |