Ingredients
-
400 gr mure
-
400 gr biscuiti cu ovaz
-
200 gr unt
-
300 gr branza proaspata
-
200 ml frisca lichida
-
4 linguri miere de albine
-
100 gr Zahar
-
20 gr Zahar vanilat
-
20 gr gelatina
Directions
Cheesecake cu mure [Fara coacere]
Cheesecake cu mure – desert fara coacere, gust dulce acrisor. Cheesecake cu mure are o baza din biscuiti si unt, crema de branza cu frisca si piure din mure. Un cheesecake reteta simpla, o prajitura fara coacere cu biscuiti, un Cheesecake cu mure fara coacere perfect !
Este sezonul murelor si pentru ca este foarte cald va propun un desert fara coacere care se prepara foarte usor cu o baza din biscuiti, crema de branza, frisca si mure. Desert dulce acrisor si revigorant. M-am intors din deplasare cu trei cutiute cu mure, mari, frumoase si gustoase, dupa ce am savurat cu multa placere un castron cu mure am gandit ca o prajiturica cu mure ar fi foarte buna si una fara sa aprind cuptorul. Este usor de preparat dar avem nevoie de putina rabdare, vom pune tava in frigider pentru cateva ore sau o noapte.
Steps
1
Done
|
Punem biscuitii in vasul de la robot si ii rasnim pana obtinem un pesmet fin. |
2
Done
|
Curatam murele de codite si le spalam intr-o strecuratoare. 300 gr de mure le punem in vasul de la robot si le lasam cateva minute pana devin o pasta. |
3
Done
|
Batem frisca lichida pana devine tare si ferma apoi adaugam branza proaspata, mierea de albine si zaharul vanilat, amestecam lejer si adaugam pasta de mure. In aceasta compozitie punem un pliculet de gelatina pe care l-am lasat 10 min la hidratat si apoi l-am dizolvat in baie de abur. |
4
Done
|
Acum putem pregati jeleul de mure, mai avem 100 gr de mure pe care le vom pune la fiert cu zaharul tos si 150ml de apa la foc mic pana cand fructele sunt moi si siropul s-a legat putin. Strecuram si pasam fructele cu lingura intr-o strecuratoare astfel incat pulpa fructelor sa cada in sirop, lasam sa se raceasca si il amestecam cu un plic de gelatina dizolvat. |
5
Done
|