• Home
  • Prajituri
  • Cheese cake reteta cu crema de iaurt si jeleu de portocale
0 0
Cheese cake reteta cu crema de iaurt si jeleu de portocale

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
300 gr biscuiti cu ovaz
150 gr unt
200 ml frisca lichida
200 gr iaurt
10 gr gelatina
100 ml suc de portocale
merisoare
16 gr-2pliculete Zahar vanilat
pentru jeleu
500 ml suc de portocale
5 linguri miere de albine
20 gr-2pliculete gelatina
pentru decor frunze de menta si merisoare confiate

Cheese cake reteta cu crema de iaurt si jeleu de portocale

Cuisine:

    Desert acrisor si reconfortant

    • 45 min
    • Serves 10
    • Easy

    Ingredients

    Directions

    Share

    Cheese cake cu crema de iaurt si jeleu de portocaleprajitura/cheesecake cu portocale fara coacere

    Cheesecake reteta cu portocale fara coacere contine crema de iaurt si jeleu de portocale este un desert usor de preparat cu o baza din biscuiti, o crema fina din frisca si iaurt si un jeleu din suc proaspat de portocale.

    ccheese cake cu crema de iaurt si jeleu de portocale
    cheese cake cu crema de iaurt si jeleu de portocale

    Putem  prepera acest desert in orice anotimp cu fructe de sezon si crema de branza ex. Cheesecake cu mure si Cheesecake cu zmeura.

    Cheesecake cu portocale fara coacere, desert racoros, acrisor si revigorant.

    cheese cake- reteta
    cheese cake- reteta

    Incercati reteta Cheese cake cu crema de iaurt si jeleu din portocale.

    prajitura fara coacere-reteta
    cheese cake reteta cu crema de iaurt si jeleu de portocale

    Daca nu aveti o forma cu un inel detasabil, puteti folosi o tava pe care o tapetati cu hartie de copt.

    Steps

    1
    Done

    Pregatim baza prajiturii. In vasul de la robot punem biscuitii cu ovaz maruntiti si ii rasnim pana avem un pesmet fin. Topim untul putin si il amestecam cu pesmetul din biscuiti. Amestecam bine si rasturnam compozitia intr-o forma cu inel detasabil. Presam bine cu o lingura si lasam forma la rece pana pregatim crema si jeleul.

    2
    Done

    Cu un mixer batem frisca lichida pana isi mareste volumul si devine ferma.
    Punem iaurtul si continuam baterea 2-3 min. Si ca sa fim eficienti si sa nu pierdem timpul punem galatina la hidratat in putina apa atat cat sa o cuprinda cam 10 min, apoi o dizolvam in baie de abur. Incepeti cu gelatina si apoi bateti frisca.
    Turnam peste frisca sucul de portocale, zaharul vanilat si galatina.
    Scotem forma cu blat din biscuiti si intindem jumatate din crema, punem o mana plina de merisoare confiate pe toata suprafata si acoperim cu restul de crema. Nivelam uniform si punem in frigider.

    3
    Done

    Sucul de portocale proaspat si mierea de albine se pun pe foc, amestecam dar nu lasam sa fiarba. Il luam de pe foc si cand ajunge la temperatura degetului turnam gelatina. Compozitia rece se toarna peste crema de iaurt si se lasa la rece cate ore sau pana a doua zi.

    4
    Done

    Se desprinde cu usor cu varful unui cutit si se scoate inelul. Punem prajiturica pe platou si decoram cu frunzulite de menta si merisoare.

    ChefGeorgeta

    Recipe Reviews

    Average Rating:
    (5)
    Total Reviews: 1
    ChefGeorgeta

    Desert acrisor si reconfortant.
    Imi place.

    previous
    Piept de rata cu sos de portocale
    next
    Limba de vita cu masline si sos de rosii
    previous
    Piept de rata cu sos de portocale
    next
    Limba de vita cu masline si sos de rosii

    Add Your Comment

    Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here