Ingredients
-
650 gr intreg=400 gr bine stors dovlecel
-
100 gr cascaval
-
1 buc oua
-
4 linguri Faina
-
3 catei usturoi
-
un praf boia de ardei iute
-
200 gr malai
-
500 ml Ulei
Directions
Bulete din dovlecei cu cascaval
Bulete din dovlecei cu cascaval sau asazisele bilute din bostanei si cascaval.
Bulete din dovlecei cu cascaval – aperitiv de vara, usor de preparat, sunt crocante in exterior pentru ca sunt date prin malai si apoi prajite in ulei si moi in interior.
Dovleceii verzi (zuchini) proaspat adunati din gradina proprie si crescuti organic (100% naturali) spalati si stersi se dau prin razatoare, se sareaza si se lasa 15 min intr-un vas.
Bostaneii rasi se pun intr-o strecuratoare si apoi se storc printr-un tifon sau cu mainile.
Intr-un vas amestecam dovleceii cu cascavalul ras fin, oul, un praf de boia iute, usturoiul pisat si faina alba, cu mainile umede facem bilute pe care le tavalim prin malai. Acum am folosit malai grisat dar se mai poate folosi si pesmetul.
Bilutele se prajesc in uleiul incins si se scot pe prosoape de hartie in bucatarie ca sa se elimine excesul de ulei.
Bilutele din dovlecei si cascaval se servesc calde sau reci cu salata de rosie sau cu un sos de usturoi.
Urmati pasii cu atentie,
Pofta buna!
Steps
1
Done
|
Pasul 1Luam fiecare dovlecel si il spalam, indepartam codita si il radem pe razatoarea cu gauri mari. |
2
Done
|
Pasul 2Punem dovleceii intr-o strecuratoatre sa se scurga cu usurinta zeama, apoi cu ajutorul mainilor presam cat mai mult astfel incat sa avem dovlecei bine storsi. |
3
Done
|
Pasul 3Intr-un bol rasturnam dovleceii, cascavalul ras fin, oul, usturoiul pisat, un praf de boia, faina alba si amestecam. |
4
Done
|
|
5
Done
|
|