Ingredients
-
cas de oi
-
Sare
Directions
Branza de oi la borcan-sterilizat pentru iarna
Branza de oi la borcan pentru iarna, sterilizata in bain-marie, retata simpla, se mentine foarte bine si nu se strica. Casul de oaie este foarte bun, preferatul multor romani, asadar fiecare conserva pentru perioada rece branza de oi fie la saramura fie framantata la borcane.
Perioada cea mai buna pentru a conserva Branza de oi la borcan, casul de oi este luna august, acum este mai gras.
Casul de oi sarat sau indulcit se lasa la scurs 2-3 zile, eu l-am pus intr-un saculet de tifon si l-am agatat afara (stau la casa). Cand este bine scurs se intareste si se poate da cu usurinta la razatoare sau la masina de tocat, se framanta si se amesteca cu sare dupa gust. Daca este dulce nu se va pastra foarte bine.
Se indeasa in borcane cu o lingura, se pun capace si se fierb in bain-marie 30 min de cand a inceput apa sa fiarba. Se acopera vasul cu o patura si se lasa sa se raceasca in apa in care au fiert.
La fiert grasimea din branza iese la suprafata si formeaza o pelicula care nu permite aerului sa intre.
Depozitam borcanele in camara. Scoatem cu o lingura si servim cu mamaliguta, sau o tochitura sau facem o placinta…
Cum se conserva si cum se pastreaza Branza de oi la borcan pentru iarna urmati pasii urmatori.
Steps
1
Done
|
|
2
Done
|
|
3
Done
|
Pregatim si borcanele, le spalam bine si le uscam. |
4
Done
|
La fiert grasimea din branza iese la suprafata si formeaza o pelicula care nu permite aerului sa intre. Dupa racire borcanele se depoziteaza in camara. |