Ingredients
-
700gr piept de puiproaspat
-
500gr smantana20% grasime
-
3 buc -400gr Morcov
-
2 buc-200gr ceapa
-
1 buc Ardei gras rosu
-
5 buc ouanumai galbenusurile
-
100 gr telina
-
1l bors
-
1 leg leusteanproaspat sau congelat
-
5 gr Pipermacinat
-
2-3 gr Saremare
Directions
Bors radautean sau ciorba radauteana
Bors radautean -ciorba originala din Radauti, gustoasa, usoara si totusi satioasa. Acrita cu bors si aromatizata cu leustean. Merita sa o incercati macar odata.
Cum se face Borsul radautean sau ciorba radauteana vedeti in pasii din reteta
.
Steps
1
Done
|
Pasul 1Luam carnea de pui o spalam si o punem intr-o oala cu 3l de apa la fiert. Legumele dupa ce le curatam si le spalam le taiem cubulete mici . |
2
Done
|
Pasul 2Se aduna cu ajutorul unei spumiere spuma care s-a format de la carne si se inlatura, se adauga legumele si lasa la fiert. Smantana si ouale (separam albusul de galbenus, vom folosi doar galbenusul) le scoatem din frigider si le lasam la temperatura camerei. |
3
Done
|
Pasul 3Cand legumele si carnea sunt fierte le scoatem intr-o strecuratoare. Carnea se taie fasii. Oala cu supa se da jos de pe aragaz. Din supa in care a fiert carnea si legumele scoatem 500ml si o lasam intr-un bol, in alt bol punem galbenusurile le frecam cu putina sare, adaugam smantana si amestecam pana la omogenizare. |
4
Done
|
Pasul 4Cand avem totul pregatit punem din nou oala cu supa pe foc mic si turnam putin cate putin amestecand continu compozitia din galbenus si smantana, condimentam cu sare si piper dupa gust, punem legumele, pieptul de pui si borsul, lasam sa fiarba cateva clocote, condimentam dupa gustul nostru si aromatizam cu leustean proaspat taiat marunt. |