Directions
Bors de peste pescaresc
Bors de peste pescareasca – reteta dobrogeana, reteta autentica, facuta pe malul baltii. Acest bors de peste este foarte gustos si hranitor. Bors de peste pescareasca – reteta dobrogeana, asa se face:
Ingrediente:
- 2-3 kg de peste marunt – caras , biban , avat , platica , rosioara , albitura ,etc
- maruntaie de la peste mare – cozi , capete , aripioare , ficati , icre , lapti , etc
- 3 cartofi taiati in sferturi
- 2 cepe taiate in fasii lungi
- 2 morcovi – taiati rondele
- 1 telina feliata
- 2 linguri smintina
- 2 linguri otet
- 1 ou crud – batut bine
Mod de preparare:
- Se pune pestele la fiert intr-un ceaun si se fierbe pina se albeste si devine moale . Acum se adauga legumele.
- Se lasa la fiert pina se fierb si legumele si pestele se desprinde de pe oase . Se face zeama de dres din: smantana, otet si 1 ou batut.
- Inainte de ultimul clocot se adauga zeama de dres si se lasa la fiert inca 2-3 minute sa se lege oul .
- Dupa oprirea focului se adauga 2-3 maini de leustean proaspat . Zeama se strecoara si se serveste intr-un vas de ceramica . Bucatile de peste se pun pe un platou si se sevesc linga oala de zeama .
- Se fac si un mujdei de usturoi frecat – catei de usturoi zdrobiti , ulei si 1 lingura de iaurt. Se omogenizeaza pina usturoiul se transforma intr-o pasta alba , groasa .Pofta buna !