Regim diabet

Regim Diabet

regim diabet
regim diabet

Regim Diabet – Alimente Permise: Ghid Complet. Care sunt cele mai bune alimente daca ai diabet.

Regim diabet. Dacă ai fost diagnosticat cu această boală trebuie să știi că nu ți se impune un regim alimentar foarte drastic, dar trebuie să mănânci doar alimente sănătoase.

Regim Diabet. Lista alimentelor benefice pentru diabetici

Alimentaţia bolnavilor de diabet trebuie să fie diversificată şi regulată: 3 mese principale şi 2 gustări pentru a menţine nivelul glucozei în sânge cât mai constant

Alimente recomandate in regimul pentru diabet

Ideea principala intr-un regim pentru diabet zaharat este sa faci ca acele calorii pe care le mananci sa conteze cu adevarat, alegand alimente hranitoare (nutritive), precum:

• carbohidratii sanatosi, adica cei complecsi (cum ar fi fructele, legumele, cerealele integrale, leguminoasele si produsele lactate degresate);

• alimentele bogate in fibre dietetice, cum ar fi legume, fructe, nuci, leguminoase (fasole, mazare si linte), faina din grau integral si tarate de grau;

• peste sanatos, a carui carne iti protejeaza inima; ideal ar fi sa mananci carne de peste de doua ori pe saptamana, precum somonul, macroul, tonul, sardinele si alte tipuri de peste bogat in acizi grasiOmega-3.

• grasimile “bune”, adica sa consumi acele alimente care contin grasimi mononesaturate si polinesaturate, care te pot ajuta sa iti scazi nivelul colesterolului; acestea sunt avocado, migdale, nuci pecan, nuci romanesti, maslinele, uleiul de masline, de arahide si cel de canola (rapita).

Carbohidrati sanatosi in regimul pentru diabet

Carbohidrati sanatosi sunt foarte importanti in regimul pentru diabet. In timpul digestiei, zaharurile (carbohidratii simpli) si amidonul (carbohidrati complecsi) se descompun in glucoza din sange. Dieteticianul iti va spune sa te concentrezi indeosebi pe carbohidratii sanatosi, cum ar fi fructele, legumele, cerealele integrale, leguminoasele (fasolea de diferite culori, mazarea si lintea) si produsele lactate cu un continut scazut de grasime.

Alimente bogate in fibre in regimul pentru diabet

Si alimente bogate in fibre trebuie sa se regaseasca in regimul pentru diabet. Fibrele dietetice (sau fibre alimentare) includ toate partile alimentelor de origine vegetala pe care corpul tau nu le poate digera sau absorbi. Fibrele modereaza modul in care corpul tau digera si te ajuta sa tii sub control glicemia (nivelul zaharului/glucozei in sange). Alimentele bogate in fibre sunt legumele, fructele, nucile de diverse sortimente, leguminoasele (fasolea, mazarea si lintea), faina obtinuta din graul integral si taratele de grau.

Alimente cu un continut scazut de proteine

Cand vine vorba de tratamentul diabetului, trebuie sa incepi cu dieta. Exista anumite alimente care te pot ajuta sa echilibrezi oarecum cantitatea de glucoza prezenta in sange (glicemia). La modul ideal, mesele tale ar trebui sa fie bogate in: proteine, fibre si grasimi sanatoase. Asa ca alimentele care contin proteine trebuie sa existe intr-un mod echilibrat in regimul alimentar pentur diabet. Alimente cu proteine sunt somonul si ouale de pasare de curte, mazarea si smochinele. Asa ca, sub indrumarea medicului nutritionist, vei sti ce fel de proteine sa incluzi in regimul tau alimentar.

Alina Retete

Add Your Comment

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here