Top 5 Puffere pentru centrala

Top 5 Puffere pentru centrala

Top 5 Puffere pentru centrala
Top 5 Puffere pentru centrala

Top 5 Puffere pentru centrala.Un puffer este un fel de ‘’back-up’’ sau ‘’o rezervă de apă caldă’’, care poate fi folosită când vrei și cum vrei. Este un cilindru mare din oțel, acoperit cu o izolație termică, iar în interiorul lui se acumulează apă caldă.

Pufferele vin în diferite forme în funcție de cerințe și de producător. În funcție de capacitate putem avea:

  • puffer de 500 de litri
  • puffer de 800 de litri
  • puffer de 1000 de litri
  • puffer de 2000 de litri

Un dezavantaj al pufferelor este că trebuie să ai spațiul disponibil pentru montaj. camera centralei sau garajul sunt niște locuri bune.

Cum calculez volumul pufferului?

Pentru o centrală termică pe lemne de 25 de kw, se recomandă un puffer de 1500 sau 2000 de litri, adică între: 60 și 80 de litri pe kw.

Autonomia pufferului de 1000 de litri

Dacă ai deja un cazan pe lemne, și vrei să montezi un puffer, probabil te întrebi ce autonomie are un puffer de 1000 de litri?

Răspunsul este… că e greu de dat un răspuns.

Consumul depinde de mai mulți parametri. Printre care:

  • temperatura exterioară,
  • temperatura interioară,
  • izolația casei,
  • dacă există termostat de ambianță,
  • la ce temperatura este apa în puffer
  • ce volum are pufferul.

Cu toate acestea, putem estima că autonomia pufferului poate fi de 12 – 24 de ore, iar în unele cazuri chiar mai mare, până la 1-2 zile.

Beneficiile unui puffer

  • crește durata de viață a cazanului
  • crește timpul în care cazanul este oprit
  • scade perioadele de pornit/oprit ale cazanului
  • crește autonomia după o încărcare cu lemne

Cel mai bun puffer

Dacă cauți cel mai bun puffer, chiar dacă este un puffer cu serpentină, sau chiar puffer cu 2 serpentine, uite ce trebuie să știi despre el.

Un puffer ieftin și bun acumulează eficient căldura de la sursă și o livrează rapid când este nevoie. El trebuie să mențină o bună stratificare.

Stratificarea apei în puffer înseamnă că apa fierbinte se ridică la suprafață, iar apa rece se lasă jos. Și ce este cel mai important, minimizează pierderile de căldură.

Așa că întrebările pe care trebuie să le pui atunci când vrei să cumperi cel mai bun puffer sunt acestea:

  1. Cât de bună este izolația pufferului?
  2. Observând cât de bună este izolația, din ce este făcută și cât de groasă este, te va ajuta să-ți dai seama de calitatea pufferului.
  3. Cea mai bună izolație de puffer este din polyuretan și ar trebui să aibă în jur de 100 mm grosime. La pufferele ieftine se folosește izolație din spumă. Ca să-ți faci o idee, 100 de mm de izolație din polyuretan este echivalentă cu 600 mm de spumă cauciucata.
  4. Un puffer cu 100 mm izolație din polyuretan care a fost montat bine, nu pierde mai mult de 1-3 grade în 24 de ore.
  5. Un puffer izolat cu spumă va pierde de șase ori mai multă căldură
  6. Unele puffere folosesc fibre sintetice într-o jachetă flexibilă din plastic care asigură o izolație foarte limitată.
  7. Cu ce serpentine vine echipat pufferul? Trebuie să știi ce vrei să faci cu el că să știi ce serpentine îți trebuie. În mod normal:
    (a) dacă acumulezi apă de la un cazan pe lemne sau pe peleți pentru calorifere sau apă caldă menajeră, poți monta un puffer fără serpentină.
    (b) dacă prepari și apă caldă menajeră cu pufferul îți trebuie un puffer cu o serpentină.
    (c) dacă încălzești apa de la panoul solar, îți trebuie un puffer cu serpentină pentru panou.
  8. Din ce material sunt serpentinele panoului solar? Un puffer bunare serpentinele din cupru, material care transmite repede și eficient căldura. Un puffer ieftin va avea serpentine din oțel.
  9. Cât de mari sunt serpentinele? Cu cât serpentina este mai mare, cu atât mai repede și mai eficient transmite căldura.
  10. Pufferul are o membrană pentru stratificare termică? un acumulator bun are o membrană în interiorul vasului, cam la o treime din înălțime. Aceasta separă partea de sus și de jos a pufferului pentru o mai bună stratificare.
  11. Câte racorduri are pufferul și pentru ce sunt acestea?
  12. Ca să vezi dacă ai ales cel mai bun puffer sau dacă compari pufferele între ele, compară răspunsul la aceste întrebări pentru a avea o concluzie corectă.

Top 5 Puffere pentru centrala

1.PUFFER IZOLAT FERROLI FB 1000

Pufferul este fabricat din otel de inalta calitate S235JR (EN 10025) protejat cu vopsea anticoroziune.

Pufferul este destinat utilizarii numai pentru agent termic termic de incalzire, nu si pentru stocarea apei calde menajere.

Presiunea de lucru a rezervorului de acumulare este de 3 bari.

Izolatia exterioara este realizata din poliuretan moale 100 mm grosime cu invelis din PVC, in conformitate cu DIN 4753-8.

2. Krüger – Heizung P1000

Rezervor confectionat din tabla de otel S235JR;
Termoizolatie cu spuma poliuretanica cu grosimea de 100 mm;
Toate racordurile sunt cu filet interior;
Optional se poate monta o rezistenta electrica;
Presiunea de lucru 3 bar.

3. Hajdu Aquastic AQ PT 1000

Rezervorul de acumulare este format dintr-un rezervor de otel, izolatie de spuma poliuretanica moale, invelis din skay si capac.

Rezervorul si serpentina de incalzire este realizat din otel St37-2.

Suprafata interioara a rezervorului nu este protejat impotriva coroziunii, astfel poate fi folosit numai cu apa de incalzire – agent termic!

Izolatia din poliuretan moale cu invelis de protectie din PVC este detasabila.

4. Ferroli FB1 500

  • Pufferul este fabricat din otel de inalta calitate S235JR (EN 10025).
  • Presiunea de lucru a rezervorului de acumulare este de 3 bari.
  • Izolatia exterioara este realizata din poliuretan moale 100 mm grosime cu invelis din PVC, in conformitate cu DIN 4753

5. SUNSYSTEM Woody P 1000

  • Modelele PR și PR2 sunt prevăzute cu una, respectiv două schimbătoare de căldură de tip serpentină cu o suprafața mare de schimb de căldură, având rolul de încălzire a apei din rezervor;
  • Izolația exterioară are grosimea de 100 mm şi este fabricată din spumă poliuretanică densă, acoperită cu un înveliş de PVC, conform DIN 4753-8.
  • Rezervorul de acumulare mixt este prevăzut cu racorduri de ½” pentru conectarea senzorilor de temperatură, racorduri de 1½’’ pentru racordarea la sistemul de încălzire şi racorduri de 1” pentru racordarea la sistemul solar. De asemenea este prevăzut cu racorduri de 1½’’ pentru conectarea elementului electric de încălzire.

Alina Retete

Add Your Comment

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here