Biscuiti de Craciun

Biscuiti de Craciun
Biscuiti de Craciun

Biscuiţi de Craciun reteta. Inveseleşte-i pe cei din jur cu cei mai simpatici biscuiţi de Craciun. Nu numai că sunt foarte gustoşi, dar se prepară uşor şi se păstrează fragezi câteva zile.

 

Ingrediente Biscuiti de Craciun:

  • 100 g unt
  • 100 g zahar fin
  • 1 ou
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 275 g faina
  • Pentru decorat:
  • 200 g zahar pudra
  • 3-4 lingurite apa rece
  • 2-3 picaturi colorant alimentar
  • bilute colorate sau diferite ornamente

Mod de preparare  reteta biscuiti de  Craciun:

 

Mixati untul cu zaharul pana obtineti o crema pufoasa si moale.

Bateti oul cu esenta de vanilie si adaugati-l peste crema de unt, amestecand pana obtineti o compozitie omogena.

 

Incorporati faina pana obtineti un aluat moale.

Pe o suprafata presarata cu faina, intindeti aluatul, cam de 1 cm grosime.

 

Taiati biscuiti cu ajutorul formelor speciale pentru biscuiti, cu un pahar sau pur si simplu cu cutitul si asezati-i pe o tava tapetata cu hartie de copt.

 

Coaceti biscuitii in cuptorul incins la 190C/375F pentru 8-10 minute sau pana ce capata o culoare aurie.

 

Pentru decorat, puneti zaharul pudra intr-un castron si adaugati apa rece, putin cate putin pana ce obtineti o crema moale de consistenta iaurtului cremos. Cand biscuitii s-au racit, decorati dupa preferinta. Eu am folosit jumatate alba si cealalta jumatate am colorat-o verde. Puneti icing-ul intr-o punga si taiati coltul avand grija sa obtineti un orificiu foarte, foarte mic si turnati peste biscuiti. Folositi o scobitoare sa raspanditi icing-ul pe toata suprafata biscuitelui.

 

POFTA BUNA!!

Alina Retete

Add Your Comment

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here