Biscuiti de Craciun
Biscuiţi de Craciun reteta. Inveseleşte-i pe cei din jur cu cei mai simpatici biscuiţi de Craciun. Nu numai că sunt foarte gustoşi, dar se prepară uşor şi se păstrează fragezi câteva zile.
Ingrediente Biscuiti de Craciun:
- 100 g unt
- 100 g zahar fin
- 1 ou
- 1 lingurita esenta de vanilie
- 275 g faina
- Pentru decorat:
- 200 g zahar pudra
- 3-4 lingurite apa rece
- 2-3 picaturi colorant alimentar
- bilute colorate sau diferite ornamente
Mod de preparare reteta biscuiti de Craciun:
Mixati untul cu zaharul pana obtineti o crema pufoasa si moale.
Bateti oul cu esenta de vanilie si adaugati-l peste crema de unt, amestecand pana obtineti o compozitie omogena.
Incorporati faina pana obtineti un aluat moale.
Pe o suprafata presarata cu faina, intindeti aluatul, cam de 1 cm grosime.
Taiati biscuiti cu ajutorul formelor speciale pentru biscuiti, cu un pahar sau pur si simplu cu cutitul si asezati-i pe o tava tapetata cu hartie de copt.
Coaceti biscuitii in cuptorul incins la 190C/375F pentru 8-10 minute sau pana ce capata o culoare aurie.
Pentru decorat, puneti zaharul pudra intr-un castron si adaugati apa rece, putin cate putin pana ce obtineti o crema moale de consistenta iaurtului cremos. Cand biscuitii s-au racit, decorati dupa preferinta. Eu am folosit jumatate alba si cealalta jumatate am colorat-o verde. Puneti icing-ul intr-o punga si taiati coltul avand grija sa obtineti un orificiu foarte, foarte mic si turnati peste biscuiti. Folositi o scobitoare sa raspanditi icing-ul pe toata suprafata biscuitelui.
POFTA BUNA!!