Tarta cu pasta din ton

Tarta cu pasta din ton- mini tarte cu ton.

Tarta cu pasta din ton este un aperitiv pe care il puteti pregati usor si rapid.

O pasta delicioasa din ton, cateva forme de tarta si un decor din ceapa verde si masline.

Daca timpul va preseaza forme de tarta gata facute gasiti acum in toate magazinele.

Eu va recomand sa preperati aluat de tarta.tarta cu pasta din ton-reteta

Din faina, unt, galbenus si apa rece vom face mini tarte. Untul si faina se amesteca cu degetele, vom avea o compozitie nisipoasa in care punem galbenusul si suficienta apa rece doar cateva linguri sa obtinem un aluat care se poate modela. Dam aluatui forma de bila, il invelim in folie si li lasam 30 min la rece.

Tonul din conserva se lasa la scurs, poate fi in ulei sau in suc propriu.mini tarta cu pasta din ton-retetatarta cu ton-reteta

Se pun in blender tonul, untul cubulete si zeama de lamaie, dupa preferinte putem adauga sare, piper sau maioneza. Se umplu formele de tarta si se decoreaza.

Sper sa va placa Tarta cu pasta din ton facuta de mine. Pofta buna!

 

Ingrediente:

apa rece,Faina,galbenus de oua,Piper,Sare,ton,unt,zeama de lamaie

Cum se face reteta:

Intindem aluatul pe un blat de lemn cu putina faina si decupam forme de tarta.
Formele nu se ung cu nimic, aluatul nu se va lipi.

Modelam cu degetele fiecare forma si intepam cu o furculita aluatul.
Nu se va umfla la coacere.
Se coc la 180 grade 15-18 min in cuptorul preincalzit.
La cuptorul cu gaz se coc la foc mediu pana se rumenesc putin pe margine.

Se scoate tonul din conserva si se lasa la surs poate fi in ulei sau in suc propriu. Am avut 5 conserve de 60 gr.
In vasul de la blender punem tonul, untul moale si zeama de lamaie.
Dupa preferinte vom adauga sare, piper si zeama de lamaie sau o lingura de maioneza.
Punem pasta intr-un pos si umplem formele.

Decoram cu ceapa verde, ceapa rosie si masline.

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *